En Sıcak Konular

Polis, yeni nesil 'yaralamayan gaz fişeği' kullanacak

7 Nisan 2015 14:14 tsi
Gezi eylemleri sırasında bazı eylemcilerin ağır yaralanmasına neden olan gaz fişekleriyle ilgili yeni bir karar alındı. Yeni karara göre, havada infilak eden gaz fişekleri kullanılacak

Toplumsal olaylarda kullanılan gaz fişeği kapsülünün yaralanma ve ölümlere neden olması nedeniyle polis artık ateşlendiğinde 3 ve 6 parçaya ayrılan yeni tip gaz fişekleri kullanacak.

Okmeydanı’nda, Gezi Parkı eylemleri sırasında 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın polisin attığı gaz fişeğiyle ağır yaralanması ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmesi polisi, ‘gaz fişeği’ konusunda arayışa itti.

Habertürk'ün haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü, yurtdışına uzman polis ekibi göndererek göstericilere zarar vermeyen gaz fişeği araştırması yaptırdı.

Uzun süren inceleme sonrasında Brezilya’da, Zed’den (gaz tüfeği) ateşlendikten sonra 3 ve 6 parçaya ayrılan gaz fişekleri alınmasına karar verildi.

POLİS EĞİTİLİYOR

Bu fişeklerin yakın mesafeden isabet etmesi halinde de yaralanmaya neden olmadığı bildirildi. Yeni tip gaz fişeklerinin kısa süre önce İstanbul’da kullanılmaya başlandığı öğrenilirken tüm illerde polise bu gaz fişeklerinin kullanımıyla ilgili eğitim verilmeye başlandığı belirtildi. Brezilya’dan satın alınan yeni tip gaz fişeklerinin önümüzdeki dönemde Türkiye’de üretileceği kaydedilirken eski tip gaz fişeklerininse polis tarafından imha edileceği açıklandı.

Birçok toplumsal olayda polisin “Dikkat son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir” yazan kullanma tarihi geçmiş gaz bombalarını kullanması kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs