En Sıcak Konular

Irak yönetiminden ''Tikrit'te ihlal'' itirafı

3 Nisan 2015 13:56 tsi
Irak yönetiminden ''Tikrit'te ihlal'' itirafı Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Usame en-Nuceyfi, Tikrit'in terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması sırasında bölge halkına yönelik ihlallerin hükümet yetkilileri tarafından da kabul edildiğini belirtti.

Salahaddin vilayetinin Tikrit kentinde DAEŞ denetiminden geri alınan bölgelerde sivillerin mallarının yağmalanması, çalınması ve yakılmasına ilişkin haber ve görüntülerin medyada yer alması üzerine Irak Cumhurbaşkan Yardımcısı Usame en-Nuceyfi yazılı bir açıklama yaptı.
 
Nuceyfi, söz konusu ihlallerin silahlı kuvvetlerin elde ettiği başarıyı gölgelediğini savunarak, "Silahlı grupların Tikritlilerin mallarını yağmaladığı, çaldığı yönünde haberler geliyor. Bunlar, zafere gölge düşüren olaylar" ifadesini kullandı.
 
Açıklamasında, konuyla ilgili en üst düzeyde temaslarda bulunduğunu belirten Nuceyfi, "Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar el-İbadi, Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi ile bir dizi görüşme gerçekleştirdim. Onlar da Tikrit'te halka yönelik işlenen suçları kabul ederek, gerekli tedbirlerin alınacağı ve suçluların cezalandırılacağı taahhüdünde bulundu" ifadelerine yer verdi.
 
Tikrit'te vatandaşların mal ve can güvenliklerinin sorumluluğunun öncelikle hükümete ait olduğuna işaret edilen açıklamada ayrıca, sivillerin evlerine yapılan saldırıların, Irak'taki gelişmeleri takip eden ve terörle mücadelesine destek veren uluslararası toplum nezdinde de olumsuz imaja neden olduğu dile getirildi.


aa


Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,694 µs