En Sıcak Konular

Yeni teşvik ve istihdam paketi Davutoğlu açıkladı

2 Nisan 2015 11:43 tsi
Teşvik ve İstihdam Paketi Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıkladı. Teşvik ve İstihdam Paketi son dakika açıklamaları

Teşvik ve İstihdam Paketi'nde ne var? Başbakan Ahmet Davutoğlu Teşvik ve İstihdam Paketi'nin detaylarını açıkladı.

İŞKUR'DAN İŞGÜCÜ DESTEĞİ: Devletin işverenlere çok ciddi desteği olacak. Bir işveren yeni işçi alımı yaptığında 6 aylık işbaşı eğitim programı esnasında asgari ücret İŞKUR tarafından ödenecek. 6 ay son kursiyerler aynı iş kolunda işe alınırsa, işe alınırsa imalat sektöründe 3,5 ay diğer sektörlerde 2.5 yıl SGK işveren payı İŞKUR tarafından ödenecek.

Yılın ilk yarısında istihdamı daha da teşvik etmek için 2015'in ilk yarısında işbaşı eğitim başlanırsa destek 6 ay değil 1 yıl olacak.

YATIRIMCIYA DAHA ÇOK VERGİ İNDİRİMİ: Toplum yararına 120 bin yeni istihdam oluşturulacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİ YATIRIMLARI:İleri teknoloji yatırımlar öncelikli teşvik alacaklar ve 5. bölge yardımlarından faydalanacaklar. Bugün kararnameyi imzalayacağım.

YENİ YATIRIMCIYA DESTEK VE VERGİ İNDİRİMİ: Yeni Yatırımcıya daha fazla destek ve vergi indirimi sağlayacağız. Büyük ölçekli yatırımlarda vergi indirimini yüzde 5 attırıyoruz.

Yeni yatırımcıya daha fazla destek ve vergi indirimi verilecek. 2014 yılı sonunda uygulaması sona eren vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteğindeki yüksek oran ve süreler, 31 Aralık 2015'e kadar başlanılacak yatırımlar için uygulanmaya devam edilecek.

SİGORTA PRİMİ İŞVEREN HİSSESİ DESTEĞİ: Süre ve oranlar attırılıyor.  

FİNANSMA DESTEK: Yatırım döneminde uygulanan vergi indirimi artırılacaktır. Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için, yatırım döneminde mevcut diğer tüm faaliyetlerinden elde edecekleri tüm kazançlarına daha yüksek miktarda vergi indirimi uygulanacaktır"

ÖZKAYNAKLI FİNANSMANA TAM DESTEK:  Öz kaynak kullanımana vergi kolaylığı getiriyoruz. Şirketler kredi yoluyla yaptıkları borçlu yatırımları yerine öz sermayeli yatırımlarda teşvik edilecekler.

ARGE VE TASARIMA YENİ DESTEKLER: Ar-Ge ve tasarıma daha fazla destek sağlanacak. Nihai ürün değil o ürüne giden süreçler desteklenecek. Ar-Ge ve tasarımda esnek istihdam sağlanacak.

HAZİNE DESTEKLİ KEFALETİN KAPSAMI GENİŞTİLİYOR:

İMALATÇI KOBİLERE VE KADIN GİRİŞİMÇİLERE DESTEK: Kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve böylelikle kadın istihdamının artırılması amacıyla yeni bir düzenleme başlatılmıştır. Düzenleme ile kadın girişimcilerin 100 bin liraya kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanmaktadır

ARGE YATIRIMLARI İÇİN PROJE VE FİNANSMAN DESTEĞİ:

KOBİLERE TEMİNAT KOLAYLIĞI: KOBİ'lerin finansmana erişiminin artırılması amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri kaldıracak düzenlemeler yapılacak.

BÜTÇE DİSİPLİNİ BOZMAYACAK

Davutoğlu, teşvikleri bütçe dengesinde bozulma yapmacaktır. Aksi halde artan yatırım ve vergi geliriyle bütçe girdilerini attıracaktır.

Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs