En Sıcak Konular

Bakan Yılmaz'dan Bahçeli'ye sert tepki

25 Şubat 2015 19:05 tsi
Bakan Yılmaz'dan Bahçeli'ye sert tepki Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Devlet Bahçeli'nin TSK ile ilgili sert sözlerine tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bazı siyasi parti temsilcilerinin TSK mensuplarını eleştirdiğini belirterek, "Öncelikle siyasetçinin muhatabı yine siyasetçidir" ifadesini kullandı.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son günlerde bazı siyasi parti temsilcilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarını haksız şekilde eleştirdiğini belirterek, "Muhalefet partilerine mensup siyasilerin, devlet geleneği ve hukuki mevzuatın bir gereği olarak, kendilerine cevap verme durumunda olmayan kişilere ve özellikle günlük siyasi tartışmalara konu yapılmaması gereken TSK mensuplarına yönelik, akla, izana ve insafa sığmayan eleştiri ve saldırıları kesinlikle doğru değildir" ifadesini kullandı.
 
Bakan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı siyasi parti temsilcilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını haksız bir şekilde eleştirdiğini, yakışıksız bir üslupla muhatap aldığını belirtti.
 
"Öncelikle siyasetçinin muhatabı yine siyasetçidir ve siyasetçi olmak durumundadır" görüşünü paylaşan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Eğer bir siyasi tarafından uygulanan politikaların siyasi sorumluluğuna sahip olan hükümete yönelik bir eleştiri getirilecekse, bu eleştiri hükümete ve ilgili bakana yönelik olmalıdır. Yönetimde sorumluluk, karar alma mercisinde bulunanlara aittir. Eleştiri yapan siyasetçi, gelecek dönem için iktidara talip ise farklı bir politika izleyeceğini söyleyebilir ve bu da zaten muhalefetin asli görevidir.
 
Ancak, hükümetin aldığı kararları uygulayan devlet bürokrasisini eleştirmek, bu eleştiriyi de hakaretamiz bir üslupla yapmak, hem hukuka hem siyasi ahlak ilkelerine aykırıdır. Hükümet yerine bürokratı hedef alan bir muhalefet, iktidar olma umudunu yitirmiş demektir. Bu muhalefet anlayışından da bu siyasi üslup seviyesinden de aziz milletimize bir hayır gelmeyeceği bilinmelidir. Gerçek bu olmasına rağmen, bakan yerine bürokratların veya bakanla birlikte bürokratların eleştirilmesi en azından siyasi acziyeti göstermektedir."
 
"Bu tür beyanları şiddetle kınıyorum"
 
Yılmaz, üzerine titrenmesi gereken kurumları hedef alan siyaset tarzının, milletin engin ferasetinden kaçmadığını ve ma'şeri vicdanda mahkum edildiğini vurgulayarak, "Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarını gözetme sorumluluğu sadece iktidara ait değildir. Muhalefetten beklenen, hassasiyet arz eden bu tür durumlarda, milli şuurla hareket etmek olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, şöyle devam etti:
 
"Muhalefet partilerine mensup siyasilerin, devlet geleneği ve hukuki mevzuatın bir gereği olarak, kendilerine cevap verme durumunda olmayan kişilere ve özellikle günlük siyasi tartışmalara konu yapılmaması gereken TSK mensuplarına yönelik, akla, izana ve insafa sığmayan eleştiri ve saldırıları kesinlikle doğru değildir. Her zaman olduğu gibi aziz milletimizin bu konuda da en doğru değerlendirmeyi yaptığına inanıyor, bu tür beyanları şiddetle kınıyorum."
 
"Teamüllere aykırı bir davranış"
 
Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada da çeşitli vesilelerle, siyaset kurumu mensuplarınca Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik itham ve sözlü saldırılarda bulunulduğu belirtildi.
 
Genelkurmay Başkanının, "Genelkurmay Başkanının Görev ve Yetkilerine Ait Kanun" gereğince, silahlı kuvvetlerin savaşa hazırlanmasından birinci derecede sorumlu makam olduğu, görev ve yetkilerinin söz konusu kanunla belirlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Kamuoyu araştırmalarına göre hala en güvenilir kurumlarımızın başında gelen ve Türk halkının gönlünde müstesna yerini muhafaza eden kuruma, hak etmediği ithamlarda bulunmak, bilgi noksanlığı olduğu kadar, teamüllere aykırı bir davranış olarak da değerlendirilmektir. Her seviyedeki askeri personel, sahip olduğu yüksek vatan ve bayrak sevgisiyle, kanunlarla tevdi edilmiş görevlerini şevkle yerine getirmeye ve içtikleri andın gereği, icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda eylemeye hazırdır."

aa


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,848 µs