En Sıcak Konular

Ukrayna'da ateşkes ihlalleri artıyor

25 Şubat 2015 11:36 tsi
Ukrayna'da doğudaki bazı bölgelerde ateşkes ihlallerinin sürdüğü ve son 24 saatte 14 kez ateşkesin ihlal edildiği bildirildi

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında sağlanan ateşkesin son 24 saatte 14 kez ihlal edildiği bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, son bir günde ayrılıkçıların Ukrayna askerlerinin bulunduğu noktalarla yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılarda belirgin ölçüde bir azalma olduğu kaydedilirken, buna rağmen doğudaki bazı bölgelerde ateşkes ihlallerinin sürdüğü ve son 24 saatte 14 kez ateşkesin ihlal edildiği belirtildi.

Açıklamada, ayrılıkçıların Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabasına son 24 saatte 8 kez saldırı düzenlediği, ayrılıkçıların ayrıca Debaltseve yakınlarındaki Luhanskoe kasabası ile Donetsk yakınlarındaki Avdeevka, Peski ve Opitnoe kasabalarının da yine ayrılıkçılar tarafından hedef alındığı belirtildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Danışmanı Vasiliy Budik de, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin düzenlediği başarılı bir operasyon ile 4 Ukrayna askerinin kurtarıldığını açıkladı. Budik, ayrılıkçıların elinden kurtarılan askerlerin "Donbas" taburu ile deniz piyade birliklerinde görev yaptığını kaydetti.

Öte yandan, doğudaki Rus yanlısı ayrılıkçılar, daha önce Debaltseve yakınlarındaki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin naaşını Ukrayna makamlarına teslim etti. Doğudaki ayrılıkçıların kurduğu "Donetsk Halk Cumhuriyeti" üyeleri, daha önce Debaltseve yakınlarında çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren 10 Ukrayna askerinin naaşını bugün Horlivka yakınındaki Mayorsk kontrol noktasında Ukrayna makamlarına verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko arasında Belarus'un başkenti Minsk'te 12 Şubat'ta imzalanan Minsk mutabakatı ateşkes eylem planında, 15 Şubatta ateşkesin ilan edilmesi, taraflar arasında rehinelerin değişimi, ağır silahların savaş hattından geri çekilerek 30 kilometrelik bir güvenlik bölgesinin oluşturulması konularında mutabık kalınmıştı.



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,829 µs