En Sıcak Konular

Papa Meksika´yı kızdırdı

25 Şubat 2015 08:30 tsi
Papa Meksika´yı kızdırdı Katolikler'in ruhani lideri Papa Francesco'nun, Arjantinli bir arkadaşına gönderdiği özel bir elektronik postanın (e-mail) ortaya çıkması Meksika'yı kızdırdı.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Arjantinli Papa Francesco, çocukların ve kadınların istismarı, uyuşturucu ve insan ticaretine karşı faaliyet gösteren, Arjantin merkezli 'La Alameda' adlı sivil topluk kuruluşunun başkanı, aktivist ve politikacı Gustavo Vera'ya bir elektronik posta gönderdi.

PAPA'NIN SÖZLERİ MEKSİKA'YI KIZDIRDI

Postanın içeriğine ilişkin bir TV kanalına açıklama yapan Gustavo Vera, Papa'nın, artış gösteren uyuşturucu kullanımı ve trafiğinin kontrol altına alınmaması halinde Arjantin'in de yakın zamanda Meksika'ya dönüşeceği uyarısında bulunarak, "Oradaki durum dehşet verici" yorumunu yaptığını anlattı.

Vera'nın yazdığı bir postaya cevaben 21 Şubat'taki mesajında bu ifadeleri kullanan Papa'nın tavrından rahatsızlık duyan Meksika ise, diplomatik yollarla Kutsal Makam'ı (Vatikan) protesto ettiğini açıkladı.  

Meksika Dışişleri Bakan yardımcılarından José Antonio Meade, ülkedeki Kutsal Makam temsilcisi Christophe Pierre ile bir araya geldiğini ve onu diplomatik notadan haberdar ettiğini belirterek, "Bu notayla, Papa Francesco'nun özel bir yazışma ile yaptığı açıklamalar karşısındaki üzüntü ve endişelerimizi bildirdik. Meksika'yı damgalamak yerine daha üretken şeyler yapılabilir" dedi.
 
NE YALANLANDI NE DE KABUL EDİLDİ

Meade ayrıca, ülkesinin uyuşturucu problemiyle başa çıkmak için çok çaba sarf ettiğini de savundu. Papa'nın özel yazışmaları üzerine her zaman yorum yapmaktan kaçınan Kutsal Makam Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi'nin ise, bu durum karşısında ne bir yalanlama ne de kabul etmeye ilişkin bir açıklama yaptığı kaydedildi.

Akşam


Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs