En Sıcak Konular

Tüm korumaları değişti

24 Şubat 2015 08:32 tsi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast yazışmalarından sonra Erdoğan'ın çevresinde bir dizi güvenlik önlemi alındığı öğrenildi.

Erdoğan'ın "tedbirlerimizi aldık" diyerek gönderme yaptığı o önlemlere göre Sümeyye Erdoğan'ın etrafındaki korumaların tamamı değişti. Ekibe özel harekâtçı polisler eklendi. Benzer önlemler ailenin diğer üyeleri için de uygulandı. Paralel yapının sosyal medyadaki operasyon hesabı "Fuatavni" ile CHP'li Umut Oran arasında geçtiği iddia edilen ve gündeme bomba gibi düşen yazışmalar Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı harekete geçirdi. Gazetelere yansıyan o yazışmaların tespit edildiği ilk andan itibaren Saray'a haber verildiği öğrenildi. Güvenlik bürokrasisi tarafından bilgilendirilen Cumhurbaşkanlığı ekibi, konuyu masaya yatırdı. Yazışmalarda geçen, Fuatavni'nin kullandığı "Korumalardan bir tane adamımız var" sözleri öncelikli olarak ele alındı. Risk nedeni ile, paralel yapının Sümeyye Erdoğan'ın koruması olan adamı tespit edilmeye çalışılmadan tüm korumalar değiştirildi. Değiştirmeye paralel olarak da, örgütün kontrolündeki polisin deşifre edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

ÖZEL HAREKÂTÇILARA GÖREV

Sümeyye Erdoğan'ın güvenlik önlemleri için yapılan bir değişiklik de koruma ekibine Özel Harekâtçı polislerden takviye yapılması oldu. Suikast için görevlendirilen kişinin tespiti ve anında önlem alınması için bu alanda tecrübe sahibi özel harekâtçı polisler Erdoğan'ın korumasında görev aldı. Benzer önlemler ailenin diğer fertleri için uygulamaya konuldu. Suikast düşünecek kadar gözü kararmış örgüt elemanlarının deşifre edilmesi, Erdoğan ve ailesinin etrafına sızmaması için izlenen yöntemin yeniden değerlendirilmesi ve bu alandaki zafiyetin tespit edilmesi kararı alındı.

Sabah

Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs