En Sıcak Konular

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nda bütçe krizi

24 Şubat 2015 08:17 tsi
ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nda bütçe krizi ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın bütçe krizi cuma gününe kadar çözülemezse yüz binin üstünde federal güvenlik görevlisi maaş almadan çalışmak zorunda kalacak.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD İç Güvenlik Bakanlığına ayrılan finansmanın, kongreden ek kaynak çıkmaması halinde bu ay sonunda tükenecek olmasına ilişkin, "Ulusal güvenliğimizi siyasete alet edemeyiz" dedi.
 
Geçen yılın aralık ayında onaylanan 2015 mali yılı bütçesi, ABD İç Güvenlik Bakanlığına sadece şubat sonuna kadar finansman sağladı.
 
Eğer, ABD Kongresi, bakanlığa bu hafta içinde ek kaynak göndermezse, yüz binin üstünde federal güvenlik görevlisi ya işten uzaklaştırılacak ya da maaş almadan çalışmak zorunda kalacak.
 
Bu çalışanlar arasında sınır ve havaalanı polisleri de yer alırken, krizin terör saldırılarının arttığı bir döneme denk gelmesi, ülkede güvenliğe yönelik endişeleri tetikledi.
 
Kongrede çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçiler ise bakanlığın finansman sorununu Obama'nın ülkedeki 5 milyona yakın kaçak göçmene yasal statü sağlayacak Göçmenlik Reformu'ndan geri adım atması için bir koz olarak kullanıyor.
 
ABD Başkanı Barack Obama, bugün Ulusal Valiler Derneği'nde yaptığı konuşmada, bu soruna değinerek, bakanlığa yeni kaynak sağlanmamasının ekonomi ve güvenlik için ciddi sonuçlar doğuracağını ifade etti.
 
Bu konuda valilerin desteğini isteyen Obama, "Eğer bakanlık çalışanları maaşlarını alamazlarsa, sizlerin eyaletlerinde para harcayamayacak. Bunun, ekonominize ve ulusal güvenliğe ciddi etkileri olacaktır, çünkü bizim güvenliğimizi sağlayan onların çalışkanlığı. Valiler olarak siz çok iyi biliyorsunuz ki ulusal güvenliğimizi siyasete alet edemeyiz" ifadelerini kullandı.
 
İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson da hafta sonu yaptığı açıklamada, bütçe krizinden kaynaklanacak geçici işten çıkarmaların ABD'yi terörist tehlikelere karşı zayıflatacağını söylemişti.
 
Cumhuriyetçiler ise sınır güvenliği ve havaalanı polislerinin finansman sorunu çözülmese de çalışmaya devam edeceğini hatırlatarak, Beyaz Saray'ın güvenlik riskini abarttığını savunuyor.

aa
 

Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,267 µs