En Sıcak Konular

Demirtaş'tan flaş 'Operasyon' açıklaması

23 Şubat 2015 13:56 tsi
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD terörünün Türkiye'yi tehdit etmeye başladığını belirterek, "Süleyman Şah ile yetinmeyecekler" dedi.

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, IŞİD'in Türkiye'yi tehdit ettiğini belirterek, "Bundan sonra daha fazla tehdit oluşturacak. Sadece Şah Süleyman türbesiyle yetinmeyeceklerdir, yapabilecekleri her yerde Türkiye'ye dönük tehditlerini arttıracaklardır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çeşitli parti ve kurum temsilcileriyle temaslarda bulunmak için geldiği Diyarbakır'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 'Şah Fırat' operasyonunu da değerlendiren Demirtaş, "En son Süleyman Şah türbesi meselesinde de bir kez daha ortaya çıktı ki, hükümetin Suriye politikası başından beri yanlıştı ve hatalar üzerine inşa edilmiş bir dış politikaydı" dedi.

'IŞİD BUNDAN SONRA TÜRKİYE'YE DAHA ÇOK TEHDİT OLUŞTURACAK'

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

IŞİD ‘in Türkiye için tehdit olacağını defalarca söyledik. Türkiye, IŞİD’le mücadele konusunda net bir tutum almadı maalesef. Şimdi geldiğimiz noktada görülüyorki, IŞİD yavaş yavaş Türkiye’yi tehdit etmeye başladı. Bundan sonra daha fazla bir tehdit oluşturacak. Sadece Süleyman Şah türbesiyle yetinmeyeceklerdir yapabilecekleri her yerde Türkiye’ ye dönük tehditlerini artıracaklardır. Buna karşı bu tehdide karşı hükümetin çok sağlıklı bir pozisyon alması lazım. IŞİD ve IŞİD zihniyetiyle mücadele konusunda bölgedeki demokrasi güçleriyle özellikle PYD ile işbirliğinin nekadar önemli olduğunu görmesi lazım.

'ZAFER SUNUMUNU DOĞRU BULMUYORUZ'

- Tam da IŞİD PYD'ye Kobani'ye saldırırken askerin koridorun ne demek olduğunu, Süleyman Şah koridorunda gördük. Eğer Kobani'ye IŞİD saldırısının ilk günlerinde Türkiye üzerinden bir koridor açılsa ve Cizre'den Kobani'ye ilk günlerde askeri yardımın yani Kürtler'in kendi arasındaki askeri yardımın gitmesi sağlansaydı, IŞİD ilk günlerde o topraklardan atılabilirdi. Fakat gelinen noktada hükümetin sonuç itibariyle ortada büyük bir zafer varmış gibi, işte Süleyman Şah'ı bir yerden bir yere taşımayı başarmışsa, bundan büyük bir zafer çıkarmış gibi bir sunum yapmasını da doğru bulmuyoruz. Ortada belki bir siyasi, askeri zafer de yok, ama bu hatalardan ne kadar erken dönülürse, o kadar doğru olacağını gösteren ibretlik bir olay oldu Süleyman Şah Türbesi.

'PYD TÜRKİYE'NİN DÜŞMANI DEĞİL'

- Bizce PYD aslında Türkiye'yle en küçük bir düşmanlık ilişkisinin olmadığını, olamayacağını ortaya koydu. Türkiye'nin dostu, düşmanı iyi ayırması lazım. Ordaki PYD güçleri orda yaşayan halk Türkiye için tehdit değil, düşman değil tam tersine IŞİD Türkiye'nin düşmanıdır.

'ÇÖZÜMDE İLERLEME SAĞLANMADI'

- (Çözüm süreci) Dile getirilen 10 madde konusunda henüz bir ilerleme sağlanmadı. 10 maddeyle ilgili henüz bir ilerleme olmadı. Ortak bir mutabakat üzerine açıklama noktasına henüz gelinmedi. Hükümetin tek yanlı tutumu, dayatması hükümetin manipülasyonları nedeniyle maalesef ortak açıklama yapılamadı. Yoksa biz barış müzakerelerinin bir an önce başlamasını desteliyoruz bunun için çaba sarf ediyoruz. Barışın kalıcı hale gelmesi için uğraşıyoruz. Türkiye halklarının en acil ihtiyacının barış olduğunun bilinciyle sorumluluk göreviyle bu meseleye yaklaşıyoruz,. Henüz ortaya somut bir şey çıkmış değil.

'KANDİL'İN SONUCU OLUMLU OLURSA PAYLAŞACAĞIZ'

Bir heyetimiz bugün sabah Kandil'e geçti. Sırrı Süreyya Önder ile Ceylan Bağrıyanık'tan oluşan bir heyet. Onlar döndükten sonra Ankara'da tekrar karşılıklı temaslarda bulunulacak. Bakalım sonuç olumlu olursa zaten kamuoyu ile neticeleri paylaşacağız.

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,649 µs