En Sıcak Konular

İsrail Hamas'a karşı idamı dillendirmeye başladı

23 Şubat 2015 13:52 tsi
İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, İsrail'in Hamas'ı yok etmesi gerektiğini belirterek, idam cezasının uygulanmasını istedi

Filistin'deki katliamların yetersiz kaldığını düşünen İsrail yönetimi, işgal karşıtı direnişi bitirmek için idam uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, "Hamas'ı yok etmeli ve hükümet teröristler için idam cezasını hayata geçirmeli" dedi.

Liberman, Sderot kentini ziyareti esnasında Gazze sınırındaki bir tepede yaptığı konuşmada, Filistinli mahkumların "serbest bırakılmasını" eleştirerek, "Bizim asıl sorunumuz teröristleri serbest bırakmamız ve Hamas'ın kökünü kazıma emri vermememizdir" ifadesini kullandı.

 "Daha Hamas problemini çözmeden İran hakkında konuşamayız" diyen Liberman, "ölüm cezası"nı savunarak, "(Filistinli mahkumlar) Çünkü gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından eminler ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyorlar. Bu esnada ailelerine de Filistin Yönetimi tarafından ödeme yapılıyor" iddiasında bulundu.

Ürdün'ün, IŞİD'in pilotlarını yakarak öldürmesi üzerine düzenlediği operasyonu öven Liberman, "Bu olayı sona erdirmek istiyorsa İsrail'in de yapması gereken bu" şeklinde konuştu.

Liberman, önceki gün İsrail Televizyonu Kanal 2’nin haber bülteninde, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu’yu "sadece konuşmakla" eleştirmiş, “vuracaksan vur, konuşma” ifadesini kullanmıştı.

İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlere Liberman, kendi kurduğu Evimiz İsrail Partisi'nin lideri olarak giriyor.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs