En Sıcak Konular

Ahmedinejad onun için Bursa'ya geliyor

23 Şubat 2015 13:06 tsi
eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Necmettin Erbakan'ı anma töreni için Bursa'ya geliyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 4'üncü yılı dolayısıyla 27 Şubat'ta Bursa'da yapılacak anma programına, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katılacağını açıkladı.

Öztürk, vakfın il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Erbakan'ın hem Türk siyasi hayatına yaklaşık 45 yıl katkıda bulunan bir devlet adamı hem de uluslararası camiada tanınan saygın bir bilim adamı olduğunu söyledi.

Erbakan'ın Müslümanların işgallerden, sömürüden kurtulabilmesi için Dünya İslam Birliğinin Türkiye'nin liderliğinde tesis edilebilmesi için çaba sarf ettiğini belirten Öztürk, "Bugün dünyayı siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel olarak etkisi altına alan batı medeniyetinin insanlığa saadet ve mutluluk getirmediği bir gerçektir" diye konuştu.

AHMEDİNECAD ERBAKAN HAYRANI

Vakfın "Milli Görüş Hareketi"ni sürdürmek ve "D-8 İslam Birliği Projesi"ni desteklemek için çalışmalar yaptığını anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanlığı olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın vefatının 4. seneidevriyesinde 27 Şubat Cuma günü 19.30'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlenecektir. Bu yılki anma programına D-8 projesine imza atan ülkelerden biri olan İran İslam Cumhuriyeti'nin 6. Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Mahmud Ahmedinejad Beyi Bursa'ya davet ettik. Sayın Ahmedinejad, 36 kişilik bir heyetle Bursa'ya gelecektir. Bütün Bursa halkımızı anma programımıza davet ediyoruz."

Öztürk, Ahmedinejad'ın Erbakan hayranı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bunu kendileri de ifade etmişlerdir. Necmettin Erbakan'ın mücadele azmi, İslam Birliği projeleri, ırkçı emperyalistlere karşı yaptığı mücadele, Kudüs ve Filistin'in İsrail işgalinden kurtarılması yönündeki çalışmalarının kendisini etkilediğini söylemiştir. Son yıllarda batıda İslamofobinin yükseltilmeye çalışıldığı, İslam'ın ve Müslümanların terörist gösterilmeye çalışıldığı, İslam ülkeleri içerisinde mezhep ayrılıklarının körüklendiği bir dönemde, yine İslam ülkelerinin aralarına çeşitli nifaklar sokulduğu bir ortamda böyle bir davette bulunduk. Amacımız, yeryüzünde hiç kimsenin diline, ırkına, rengine, mezhebine bakmaksızın 'Müslümanlar kardeştir' anlayışıyla Müslüman ülkelerin birbiriyle yakınlaşması ve ilişkilerinin geliştirilmesidir."

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs