En Sıcak Konular

Meclis'te bugün büyük gün Kritik toplantı!

23 Şubat 2015 12:22 tsi
Meclis'te çok sert kavgalara sahne olan iç güvenlik paketi görüşmeleri bugün tekrar görüşülecek Peki paket içeriği için bundan sonra ne olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Pazar sabah saatlerine dek süren, muhalefet vekillerinin protestolarının ön plana çıktığı ve ilk 10 maddesi kabul edilen İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine Pazar günü ara verildi Bugün görüşmeler devam edecek Peki iç güvenlik paketi bundan sonra nasıl şekillenecek? İşte cevabı...

NEDEN ERTELENDİ?

İç Güvenlik Paketi'nin, 17 Şubat Salı günü Genel Kurul'a gelene kadar sürpriz bir kararla iki hafta görüşülmesinin ertelendiği biliniyor.

Ertelenen haftalarda oturumları yönetecek TBMM Başkanvekillikleri görevi muhalefetteydi. Paketin geldiği hafta ise iktidar partisi AKP'ye geçmişti. Meclis kulislerinde, ertelemeye ilişkin birçok iddianın yanı sıra bu da konuşuldu.

Hükümet iç güvenlik paketine ilişkin muhalefet partilerinden somut öneriler beklediklerini söylerken, muhalefet partileri ise yaptıkları önerilerin dikkate alınmadığını söylüyor.

BULDAN: CHP VE MHP NASIL DAVRANACAĞINI BİLMİYOR

CHP ve MHP'nin nasıl davranacağını bilmediğini ifade eden HDP Grup Başkanvekili Buldan, kendilerinin parti olarak bu yasanın çıkmasını istemediklerini, "direnmeye" devam edeceklerini söyledi. Partilerine mensup tüm milletvekillerine "acil" toplantı çağrısı yaptıklarını bildiren Buldan, bugünkü toplantı öncesi sabah toplanacaklarını ve yeni engelleme yöntemleri geliştirmeye çalışacaklarını aktardı.

ic-guvenlik-paketi-meclis-kavga.jpg
CHP VE MHP'DEN 'ETKİLİ MUHALEFET'

CHP Grup Başkanvekili Gök ve MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu da parti olarak "etkili muhalefetlerine" devam edeceklerini ifade etti. Tasarıdaki bonzai benzeri maddelere karşı çıkmadıklarını aktaran Gök, "Ama birkaç madde uğruna insanların temel hak ve özgürlüklerini yok edecek diğer maddeleri görmezden gelemeyiz" diye konuştu.

ELİTAŞ: ÖYLE BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

MHP'li Halaçoğlu da bu iddiaları anımsattı ve paketin meclise "İlk geleceği hafta Meral Akşener ve Güldal Mumcu görevliydi. Bu oldu bittiyi onlar yapmayacağı için (paketi) getirmediler,beklediler" dedi.

Ertelemeye ilişkin iddiaları kabul etmeyen AKP'li Elitaş ise "Öyle bir düşüncemiz yok" ifadesini kullandı.

"MAKUL VE SOMUT ÖNERİ BEKLİYORUZ"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Cumartesi gecesi tasarının 4. maddesinin kabul edilmesinin ardından Genel Kurul'daki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya her partiden birer temsilcinin katılımıyla Pazar günü gündüz saatlerinde uzlaşı sağlanması için toplantı çağrısı yapmıştı. Ancak Bakan Ala, çağrısına yanıt vermemişti.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Cuma ve Cumartesi günü bir uzlaşı çağrısı yaptığını söyleyerek, "Görüşülmüş olan maddeler de dahil olmak üzere konuyla ilgili elle tutar, samimi önergeleriniz varsa hala bekliyorum dedim. Dün gece yaptığımız anlaşma, 10. maddeyi bitirip öğlene kadar muhalefetin konuyla ilgili önergelerini vermeleri ve bizim de bunu bakanlık yetkililerine iletip teknik bir inceleme yaptıktan sonra tüm partilerden birer milletvekilinin oluşturacağı komisyonda bunların istişare edilmesiydi” dedi.

Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs