En Sıcak Konular

Şimdi de sağanak ve fırtına alarmı!

23 Şubat 2015 10:50 tsi
Hayatı felç eden kar yağışı yurdu terketti. Hava durumu raporlarına göre şimdi de sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Afyon, Konya, Kayseri, Gaziantep ve Bursa'da hava durumu nasıl?

Geçen hafta yurdu etkisi altına alan kar yağışı etkisini kaybetti. Yeni hava durumıu raporlarına göre giden karın yerini fırtına ve şiddetli sağanak yağış alıyor. Özellikle Ege ve Kıyı Ege'de yağışların etkili olması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde de sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde İstanbul'da etkisini gösteren yağışların öğleden sonra yer yer şiddetleneceği tahmin ediliyor. Peki yeni haftada İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Gaziantep, Bursa, Konya, Kayseri ve Eskişehir'de hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğleden sonra yağmurun şiddetini arttırması bekleniyor.


SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağışla beraber, yüksek kesimlerde bulunan kar erimelerinin neden olabileceği ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEY EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgarın Güney Ege'de Pazar akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın bugün Pazartesi akşam saatlerinden sonra (23.02.2015-23:59) etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Fırtınadan dolayı oluşacak olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Pazartesi sabah saatlerinde Kıyı Ege'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren İzmir, Aydın ve Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışla beraber, yüksek kesimlerde bulunan kar erimelerinin neden olabileceği ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs