En Sıcak Konular

Dolar fiyatlarında son durum

23 Şubat 2015 10:48 tsi
Gözler yarın Merkez Bankası'nın Para Piyasası Kurulu'nda vereceği karara çevrilmişken dolar haftaya 2.45'in üzerinde başladı. Dolar şu sıralar 2.47 civarında seyrediyor.

Sabah saatlerinde dolar 2.4705'i gördü. Öte yandan Asya borsaları, bölgedeki pek çok ülkenin Ay takvimine göre Yeniyıl tatilinden dönmelerinin ardından bugün yatay seyir izlerken, Yunanistan'ı acil mali krizden kurtaracak anlaşmanın sağlanması piyasaya destek sağladı.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi .MIAPJ0000PUS bugün seans başındaki kayıpların ardından son olarak Cuma günkü kapanışa göre yatay işlem gördü. Japonya'nın Nikkei endeksi bugün yüzde 0.8 yükseldi.

Piyasalarda Almanya'da bugün açıklanacak Ifo endeksi ile ABD merkez bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'in Salı ve Çarşamba günü ekonomi ve para politikasına ilişkin olarak yapacağı açıklamalar izleniyor.

ABD'de Dow ve S&P 500 Yunanistan ve euro bölgesi maliye bakanlarının Atina'ya dört ay daha süre uzatımı konusunda anlaşmalarının ardından Cuma günü rekor yüksek seviyeden kapandı. Nasdaq'da ise yükseliş üst üste sekizinci günde de devam etti.

Sağlanan anlaşma Yunanistan'ın parasının gelecek ay bitmesine ve para birliğinden çıkmak zorunda kalma olasılığınan doğan acil riski ortadan kaldırdı.

Enerji endeksi dışında S&P 500 alt sektör endekslerinin tamamı yükselirken, Apple hisselerindeki kazanımlar S&P 500 ve Nasdaq'a önemli destek sağladı.

ABD'de haftalık bazda Dow yüzde 0.7, S&P 500 yüzde 0.6 ve Nasdaq yüzde 1.3 yükseliş kaydetti.

BORSA AÇILIŞ

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne önceki kapanışa göre 2,11 puanlık düşüşle 85.486,78 puandan başladı.

Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 0,20 düştü, holding endeksi yüzde 0,08 değer kazandı. En fazla kazandıran sektör endeksi ise yüzde 0,54 ile "madencilik" oldu.

Yurtiçinde, geçen hafta Yunanistan belirsizliği ve küresel faizlerdeki yükseliş eğilimi ile dalgalı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi cuma gününü yüzde 1,07 değer kaybıyla 85.488,89 puandan tamamlamıştı.

Cuma günü açıklanan TCMB beklenti anketinde 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinin ortalamasının önceki aya göre gerilemesinin ardından piyasada gözlerin yarın açıklanacak TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildiğini ifade eden analistler, Yunanistan ile ilgili gelişmelerin de izleneceğini kaydediyor. Analistler, BIST 100 endeksinde 85.000 ve 84.000 seviyelerinin destek, 86.400 ve 87.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtiyor. 

Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs