En Sıcak Konular

Bosna Hersek'te koalisyon hükümeti kurulacak

23 Şubat 2015 09:46 tsi
Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nde, 9 bakanlığın, Ekim 2014'te yapılan seçimlerde başarılı olan partiler arasındaki dağılımı konusunda uzlaşı sağlandı.

Başkent Saraybosna'da yapılan toplantıya, Boşnakları temsil eden en büyük parti olan Demokrat Eylem Partisi'nin (SDA) Genel Başkan Vekili Bakir İzzetbegoviç, milliyetçi Hırvat partisi Hırvat Demokrat Birliği 'nin(HDZ BiH) Genel Başkanı Dragan Çoviç, Demokrat Cephe (DF) Genel Başkanı Jelyko Komşiç, Sırp milliyetçi partisi Sırp Demokrat Partisi (SDS) önderliğindeki Değişim İçin Koalisyon Başkanı Mladen Bosiç katıldı.
 
Toplantıda, HDZ'ye 3, Değişim İçin Koalisyon'a 3, DF'ye 1, SDA'ya 2 bakanlık verilmesi konusunda uzlaşı sağlandı. SDA ayrıca başbakanlığı (Bakanlar Konseyi Başkanı) da aldı.
 
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan HDZ Genel Başkanı Dragan Çoviç, partisinin Maliye Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı olmak üzere, Bakanlar Konseyi'nde 3 bakan görevlendireceğini söyledi.
 
Çoviç,  Değişim İçin Koalisyon'un Dış Ticaret Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı, SDA'nın ise Başbakan'ın yanı sıra Sivil İşleri Bakanlığı, Mülteciler ve İnsan Hakları Bakanlığı'na bakan görevlendireceğini anlattı. DF'nin ise Ulaşım Bakanlığı'nı üstleneceği belirtildi.
 
SDA Genel Başkan Vekili Bakir İzzetbegoviç, Bakanlar Konseyi'nin en geç 11 Mart'a kadar oluşturulması gerektiğini belirterek, "SDA seçim öncesi kampanyada vurgu yaptığı alanlarda bakanlara sahip oldu ve hızlı bir şekilde gereken çalışmalara başlamamız gerek'' diye konuştu.
 
Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi, daha önce SDA'lı Denis Zvizdiç'i Bakanlar Konseyi Başkanı görevine atamıştı.

aa


Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,714 µs