En Sıcak Konular

Musul harekatından önce nokta atışı

23 Şubat 2015 08:07 tsi
Musul harekatından önce nokta atışı Uluslararası koalisyonun IŞİD'i bitirmek için Musul harekatına hazırlandığı bir süreçte Ankara kendi planını devreye soktu. Saygı Karakolu'nun tahliyesi, IŞİD'i kullanarak Türkiye'yi çatışmanın içine çekmek isteyenlerin planını bozdu.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti örgütünün (IŞİD) de facto başkenti Musul için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, kurtarma taarruzu başlatmaya hazırlanıyor. Günlerdir Amerikan ve İngiliz basınının üst sıralarında yer alan haberlerde Irak ordusunun ve belki Kürt birliklerinin de desteğiyle başlatılacak Musul kara harekatının bir dönüm noktası olacağı vurgulanıyor. Nitekim ABD Başkanı Barack Obama’nın liderliğindeki koalisyon eğer Musul’u geri alabilirse bu, IŞİD’le savaşın kazanılması anlamına gelecek.

KARAKOL PROPAGANDASI

Musul harekatının Obama için sınav olacağı kaydedilirken CNN, yeni göreve gelen Amerikan Savunma Bakanı Ash Carter’ın sözlerine yer vererek “Musul operasyonunun başarıya ulaşması için doğru zamanda düğmeye basılması gerektiğini” yazdı. Operasyonun Mart veya Nisan ayında yapılacağı tahmin edilirken Kobani’den sonra son dönemde Halep, Kerkük, Ürdün, Mısır ve hatta Libya hattında artan IŞİD hareketliliği Türkiye’yi de harekete geçirdi. Ankara, “IŞİD Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu ele geçirdi” yönünde iç ve dış kamuoyunda yürütülen karşıt propagandayı durdurmak ve IŞİD söylemini kullanarak Türkiye’yi içte ve dışta çatışmanın içine çekmek isteyen kesimlerin planını boşa çıkarmayı amaçladı. Türkiye’nin verdiği “tahliye” kararı hem Musul hattı üzerinde yer alan Karakol’u riske atmamak hem de Türkiye’ye karşı bir kışkırtma aracı olarak kullanılmasının önüne geçmek için alındı.  

TÜRK TANKLARI KOBANİ'DE

Süleyman Şah Saygı Karakolu için yapılan operasyon esnasında Türk ordusuna ait tanklar, Suriye’nin Halep Kenti'ne bağlı ve Türkiye sınırında yer alan Kobani şehrinden geçti. Süleyman Şah Türbesi’ndeki manevi değeri yüksek emanetlerin taşınacağı Suriye Eşmesi köyü de yine Kobani sınırları içerisinde yer alıyor. Kürt grupları 11 gün önce IŞİD’i köyden çıkartmıştı. Ancak Süleyman Şah’a yakın bölgelerde çatışmalar yer yer devam ediyordu.

Akşam



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,340 µs