En Sıcak Konular

CHP'li seçmene soruldu

22 Şubat 2015 09:37 tsi
CHP'li seçmene soruldu ORC araştırma şirketinin CHP seçmenleriyle yüz yüze görüşerek yaptığı anketten çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

ORC, CHP'li seçmene sordu. Seçmenin yüzde 77'si genel başkan değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Aynı şirketin 2013'te yaptığı araştırmada Kılıçdaroğlu'na destek yüzde 78'di.

ORC (Objective Research Center) araştırma şirketinin CHP seçmenleriyle yüz yüze görüşerek yaptığı araştırma, paralel yapıyla işbirliği içerisinde olduğu belirtilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP seçmeni nezdindeki kredisinin hızla eridiğini gözler önüne serdi. Anket sonuçlarına göre CHP'li seçnmenlerin yüzde 74,3'ü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu başarısız buluyor. CHP seçmeninin yüzde 77'si genel başkan değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Aynı şirketin 2013'te yaptığı araştırmada Kılıçdaroğlu'nu başarılı bulan CHP'lilerin oranı yüzde 78'di. Kılıçdaroğlu'nun kredisindeki bu erime paralel yapıyla işbirliği iddialarıyla ilişkilendiriliyor. CHP'li seçmen Kılıçdaroğlu'nu başarısız bulmasını "Partinin kimliğinden uzaklaşma. Gülen cemaatiyle yakınlaşma ve sağa açılım. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerdeki yanlış aday tercihleri. Partiden ihraç edilen ve ayrılan milletvekilleri" gibi gerekçelerle açıklıyor. 16-19 Şubat 2015 tarihleri arasında 30 büyükşehirde 2011 genel seçimlerinde CHP'ye oy verdiğini belirten 1680 kişi ile yüz yüze anket tekniği uygulanarak yapılan çalışmadan çıkan sonuçlar şöyle:

İŞBİRLİĞİNE İNANAN % 51.8
 

CHP'nin paralel yapıyla kurduğu işbirliğinin partililerde yarattığı hayal kırıklığı ORC'nin önceki araştırmalarında partililerin verdiği yanıtlara şöyle yansıdı:

YÜZDE 78'DEN 17'YE
 
Aynı araştırma şirketi ORC'nin 3-6 Eylül 2013 tarihleri arasında 42 ile yaptığı araştırmada CHP seçmeni nezdinde Kılıçdaroğlu'na destek oldukça yüksekti. O araştırmada Kılıçdaroğlu'nu başarılı bulan CHP'lilerin oranı yüzde 78, başarısız bulanların oranı ise yüzde 11.2 çıkmıştı. Fikir belirtmeyenler yüzde 10.8 olarak şekillenmişti.

PARALEL'LE İŞBİRLİĞİ TABANI KÜSTÜRDÜ
 
CHP tabanında Kılıçdaroğlu'na yönelik destekteki bu erime, CHP liderinin Paralel Yapı'yla kurduğu işbirliğine bağlanıyor. CHP liderini başarısız bulan CHP'liler bu görüşlerini Kılıçdaroğlu ile ilgili 4 değerlendirmeyle açıklıyor: Partinin kimliğinden uzaklaşma. Gülen cemaatiyle yakınlaşma ve sağa açılım. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerdeki yanlış aday tercihleri. Partiden ihraç edilen ve ayrılan milletvekilleri.

SARIGÜL'E YÜZDE 38 İNCE'YE YÜZDE 25 DESTEK
 
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kredisindeki erime CHP seçmeninde yeni lider beklentisi oluşturdu. "Aşağıdaki isimlerden kimin CHP Genel Başkanı olmasını istersiniz?" sorusuna Mustafa Sarıgül'e yüzde 38.1, Muharrem İnce'ye yüzde 25, Kılıçdaroğlu'na ise yüzde 21.9 oranında destek çıktı.

Sabah

 

Bu haber 915 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,174 µs