En Sıcak Konular

"Terörizmle mücadeleye desteğimiz sürecek"

21 Şubat 2015 19:45 tsi
Başbakan Davutoğlu, telefonla görüştüğü Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi'ye Irak'ın birlik ve bütünlüğüne Türkiye'nin verdiği önemi yineledi, terörist tehditle mücadelede desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ve Başbakan Haydar el-İbadi ile telefonla görüştü. 

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün akşam gerçekleşen görüşmelerde  Davutoğlu ile Nuceyfi Irak'ta devam eden güvenlik sorunları ve siyasi süreçi ele aldı. DAEŞ ile mücadelede mesafe alınabilmesi için etnik ve mezhepsel bölünmelerin giderilmesi gerekliliği konusunda Türkiye ile Irak'ın mutabık olduğu görüldü. 

Görüşmede, Irak'ta mezhepsel temelde hareket eden milislerden ziyade, vilayetlerde kurulması gündemde olan "ulusal muhafız birlikleri" vasıtasıyla güvenliğin tahkimine yönelinmesinin önemi dile getirildi.

Başbakan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi'ye Irak'ın birlik ve bütünlüğüne Türkiye'nin verdiği önemi yineledi, terörist tehditle mücadelede desteğinin devam edeceğini vurguladı. Davutoğlu, bu konuları daha ayrıntılı görüşmek üzere muhatabını Türkiye'ye davet etti.

el-İbadi görüşmesi

 Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Başbakan Davutoğlu'na Irak'taki güvenlik durumunda meydana gelen gelişmeler hakkında bilgi verdi. Irak'taki değişik etnik ve mezhepsel gruplar arasında işbirliğinin güçlendirilmesi için Türkiye'nin desteğine önem verdiklerini söyleyen el-İbadi, IKBY ile Bağdat'ta varılan mutabakatın uygulanması sürecinde karşılaşılan zorluklardan söz etti.

Başbakan Davutoğlu, Irak'ın birlik ve bütünlüğüne Türkiye'nin verdiği desteğin devam edeceğini ancak özellikle Sünni ve Kürt kesimin endişelerinin giderilmesini sağlayacak kapsayıcı düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu bağlamda Irak'ın güvenliği bakımından kritik önem taşıyan "ulusal muhafız birlikleri" yasa tasarısının öne çıktığını belirten Davutoğlu, ayrıca Bağdat'ta varılan mutabakatın uygulanması konusunda merkezi hükümet ve IKBY ile işbirliğini Türkiye'nin sürdüreceğini vurguladı.

AA 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs