En Sıcak Konular

CHP'de seçim depremi!

20 Şubat 2015 18:23 tsi
CHP'de merkez ataması yöntemiyle milletvekili adayı belirlenmesine karar verilen üç ilde 'ön seçim' direnişi yaşanıyor.

Artvin, Trabzon ve Çanakkale örgütleri ön seçim istedi ve Genel Merkez'e baskı yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu da değişikliği gündemine aldı. CHP Parti Meclisi geçen hafta sonu 7 Haziran seçimlerinde aday belirlenirken hangi bölgede hangi yöntemin uygulanacağına karar verdi. Bu kapsamda Çanakkale'de delege ile ön seçim, Artvin'de merkez yoklaması ve Trabzon'da birinci sıra için kontenjan kullanılmasına karar verildi.
 
Ancak örgütler bu karara itiraz etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerde kaybedildiği için en çok üzüldüğü illerin arasında olan Artvin'de örgüt kazan kaldırdı. Ön seçim yapılması ve adayların tüm üyelerce belirlenmesi isteniyor. Artvin'den milletvekili olan Uğur Bayraktutan'ın da önseçime girmesi isteniyor. Bayraktutan, 2011 seçimlerinde ön seçimden çıkarak aday olmuştu.
 
Parti Meclisi toplantısında Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun bir öneri getirmiş ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan ve yıpranan isimlere kontenjan kullanılmasını istemişti. Bu öneri üzerine de Trabzon için birinci sıra adayın kontenjandan belirlenmesine karar verildi. Bu karar Trabzon örgütünü kızdırdı ve önseçim yapılması yönündeki taleplerin Genel Merkez'e iletildi.
 
Çanakkale'de partili tüm üyelerle ön seçim yapılmasını isteyen örgütün bu talepleri Kılıçdaroğlu'na ulaştı. Parti Meclisi ve MYK'dan revizyon yetkisi alan Kılıçdaroğlu'nun buralarda nasıl bir yöntem izleneceği konusunda karar vermesi bekleniyor.
 
Ankara'da ise ön seçim yapılacak ancak 1-3-5-7 sıralara kontenjan ataması yapılacak. Bu sıralamanın da değiştirilmesi talep ediliyor.
 
Milliyet

 

Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs