En Sıcak Konular

Davutoğlu: Bunlar 'molotof koalisyonu'

20 Şubat 2015 14:48 tsi
Sivas'ta temaslarda bulunan Başbakan Davutoğlu, İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili mecliste yaşanan gerginliğe değindi, "Bunlar molotof koalisyonu" dedi.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun cenazesine katılmak üzere Sivas'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili olarak mecliste yaşanan gerginliğin Ak Partili vekiller tarafından çıkarılmadığını belirterek muhalefeti suçladı, "Bunlar molotof koalisyonu" dedi.

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'nun cenazesine katılmak üzere Sivas'a gelen Başbakan Davutoğlu, mecliste iki gündür kavgalara neden olan İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili konuştu.

İBRET VERİCİ TABLO

İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı iki hafta önce ertelediklerini hatırlatan Davutoğlu, "Acaba (sağduyulu bir şekilde muhalefet partileri bir karar beyan ederler mi?) diye. Karar beyan etmek yerine demek ki bu arada perde arkasında görüşmeler yaptılar, bazı konularda mutabık kaldılar ki bir anda birbirleriyle anlaşması mümkün olmayan partiler bir çizgide buluştular. HDP bunun öncülüğünü yapıyor, CHP destek veya fiilen kürsü işgallerine yöneliyor, MHP de bunlara destek veriyor. Bu tablo ibret verici bir tablodur" dedi.

BUNLAR MOLOTOF KOALİSYONU

Bu yasayı engellemek isteyenlerin şiddet ortamından sorumlu olduğunu belirten Davutoğlu, "Halk indinde bunun hesabını veremezler. Bu yasayı engellemek isteyenler şiddet ortamından sorumludurlar. Bu yasayı engellemek için meclisi dahi şiddet ortamına dönüştürenler halka hesabını veremezler. Onlara destek veren MHP de veremez. Hepsi birden molotof kokteylini savunuyorlar. Bunlar molotofçu koalisyon. Molotof koalisyonu. Onun karşısında milleti temsil eden Ak Parti grubu var" dedi.

GEREKİRSE SABAHA KADAR OTURUMLAR SÜRER

Ak Parti'nin bir çok şiddet olayları engelleme yöntemiyle karşılaştığını, ancak hiçbir zaman attığı adımdan vazgeçmediğini belirten Davutoğlu, "Gerekirse sabaha kadar oturumlar sürer, bir daha bu ülkede yüzü yanmış genç kızlar görmek istemiyoruz. Yüzü maskeli vandallara izin vermeyeceğiz" dedi.

KENDİ ARKADAŞLARI DÜŞÜRDÜ

MHP'yi ve CHP'yi molotof kokteylini savunan HDP'yi desteklemekle suçlayan Davutoğlu, dün akşam CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün'ün Meclis merdivenlerinden yuvarlanmasıyla ilgili olarak da "CHP'li vekilin Meclis'te düşürülmesiyle ilgili, ortada hiçbir Ak partili yok, kendi arkadaşlarını tutarkan merdivenden düştüler. Bu tür tiatral şeylerle meclisin huzurunu bozmaya hakları yok" dedi.

BU YASA ÖYLE YA DA BÖYLE GEÇECEK

HDP'nin 6-7 Ekim olaylarında şehirlerde uyguladığı terörü meclise taşımak istediğini de sözlerine ekleyen Davutoğlu şunları söyledi: "Diğerleri onların peşine takılıp, Diyarbakır'da Şırnakt'a nasıl şiddet varsa o şiddeti meclise taşımak istiyorlar. Bu süre içinde bu yasaya hiçbir katkıda bulunmayan, eleştirilerini hiçbir objektif temele dayandırmayan, defaatlerce çağrı yapmış olmamıza rağmen alternatif hiçbir görüş getirmeyen muhalefet partileri, bir anda ortak bir çabayla şiddet ve gerçekten meclisimizin vakarına yakışmayan bir davranışı meclisimize taşıyorlar. Onların önerge vermesi esnasında herhangi bir Ak Partili engelliyor mu, ne zaman yasaya geçilse o anda anlaşmış bir şekilde harekete geçiyor. Tablo milletimizin önünde cereyan ediyor, milletimiz görüyor. Arkadaşlarıma gereken talimatları verdim, vakar içinde gerekni yapacaklar. Uyuşturucuyla mücadele konusunu da içeren bu yasa öyle yada böyle geçecek.

Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs