En Sıcak Konular

CHP'nin suskunluğa bürünmesi kabul edilemez

20 Şubat 2015 14:39 tsi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, basına yansıyan bazı mesajlaşmalarla ilgili, "Bu kadar vahim iddialar karşısında CHP'nin suskunluğa bürünmesi, demokrasimiz ve CHP açısından kabul edilemez" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 25. dönem milletvekilliği için AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı.

Işık, partisinin il başkanlığında yaptığı konuşmada, 7 Şubat'ta gerçekleştirilen kongrede AK Parti İl Başkanı seçilen Şemsettin Ceyhan ve yönetimini tebrik ederek, Türkiye'deki en güçlü, diri ve canlı teşkilatların başında Kocaeli'nin geldiğini söyledi.

Partilerinin kuruluşundan bu yana yaptıkları faaliyetlerde mahcup olmadıklarını ifade eden Işık, Ceyhan'ın Kocaeli'nde başarı çıtasını yükselteceğini anlattı.

Işık, siyasette halk desteğiyle teşkilat gücünün çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "7 Nisan'da milletvekilliği listeleri, Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildiği anda da artık seçimin bütün unsurlarıyla başlamış olduğunu göreceğiz. Bu tarihten itibaren seçimden en iyi sonucun çıkması için gayret göstereceğiz. Orada, aday listesinde yer alan arkadaşlarımız da aday adayı olup da aday listesinde yer almayan arkadaşlarımız da 7 Haziran'a kadar büyük bir gayreti ortaya koyacaktır. İnşallah 7 Haziran'da hem Kocaeli hem de ülkemizde AK Parti'nin yeni Türkiye'yi şekillendirecek güçlü çoğunlukla Mecliste temsil edilme imkanını bulacağız" şeklinde konuştu.

"CHP'ye açık çağrı yapıyorum"

Türkiye'nin AK Parti iktidarında her alanda çağ atladığını belirten Işık, başarıya giden yolda birçok engelle karşılaştıklarını kaydetti.

Işık, partisini sandıkta yenemeyenlerin bazı güç odakları ve yapılarla nasıl iş birliği içinde olduğunu gördüklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Son günlerde gazetelere yansıyan iddialar (Fuat Avni mesajlaşmaları ve kaset iddiaları) vahim. CHP ile paralel yapının birlikteliğini gösteren bu iddiaları sadece inkar etmekle geçiştirmek mümkün değil. Bu kadar vahim iddialar karşısında CHP'nin suskunluğa bürünmesi, demokrasimiz açısından da CHP açısından da kabul edilemez. Biz orada ismi geçen zatın, seçimlerden önce hangi beyanatları verdiğini biliyoruz. 'Bunlar sokağa dahi çıkamayacak.' Senin çok fazla sıfatın da yoktu. Sen nereden biliyordun, bunlar sokağa dahi çıkamayacak? Nereden biliyordun? 'Sayın Cumhurbaşkanımız Malezya'ya kaçacak.' Demek ki bazı odaklarla, özellikle paralel yapıyla sıkı iş birliği içindeydin. Şimdi buradan CHP'ye açık çağrı yapıyorum, bu iddialara kamuoyunu tatmin edici cevaplar verin. Sessiz kalıp da bu iddiaları geçiştirmeyin. Türk demokrasisi, ana muhalefet partisinin eğer iddialar doğruysa içine düştüğü durum noktasında sınavla karşı karşıya. CHP, seçim öncesinde bu iddiaları doyurucu şekilde cevaplamak durumundadır. Bu iddialar gerçekse gereğini yapmak zorundadır.

Eğer bu iddialar gerçek dışıysa bunlarla ilgili gereken çalışmayı yapmak zorundadır."

Ülkenin seçime gittiğini, birilerinin bazı dış mihrakların desteğiyle Türkiye'de iktidarı dizayn etmeye çalıştığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin alışık olmadığı bir durum değil bu. Alışık olmadığımız durum, bu ihanetin içinde içerideki bazı taşeronların ve ana muhalefet içinden buna çanak tutan yapıların olmasıdır" dedi.

"Yeni bir başarı hikayesini, 7 Haziran'la yazmaya devam edeceğiz"

Parti teşkilatlarına önemli görevler düştüğünü ifade eden Işık, 7 Haziran'a kadar gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Işık, hazirandaki seçimde herkesin performansını en üst noktaya çıkaracağını dile getirerek, "Halkımıza bütün bu olayları anlatacağız. Milletimizin kapısını çaldıkça, çayını içtikçe, onların halini, hatırını sordukça 7 Haziran seçimlerinde de milletimiz gereken desteği verecek ve Türkiye, 7 Haziran seçimleriyle yeni ufka yelken açacak. Yeni bir başarı hikayesini 7 Haziran'la hep beraber yazmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye, koyduğu 2023 hedeflerine ulaşmış, dünyanın en güçlü ve itibarlı 10 ülkesinden biri olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ceyhan da milletvekilliği aday adaylığı konusunda 50 başvuru aldıklarını anlatarak, 7 Haziran'daki seçimlere güçlü çalışarak hazırlandıklarını vurguladı.

Işık, daha sonra 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı başvuru formunu Ceyhan'a teslim etti.

AA



Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs