En Sıcak Konular

Kar gidiyor, Balkan soğuğu geliyor!

20 Şubat 2015 12:01 tsi
Kar yağışı 4 gündür tüm yurtta hayatı felç etti. Hava durumu raporlarına göre Sibirya karı gidiyor Balkan soğuğu geliyor. Peki İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya, Kayseri, Eskişehir, Afyon' da havalar haftasonu nasıl?

Kar yağışı 4 gündür neredeyse tüm yurtta etkili oldu. Bazı bölgelerde aralıksız yağan kar yağışı hayatı felç etti. Hava durumu raporlarına göre yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerine çıkıyor fakat Sibirya'dan gelen kar yağışı yerini Balkanlardan gelen soğuk havaya bırakıyor. İstanbul'da haftasonu sıcaklıklar 4-5 derece toparlanıyor ama pazartesiden itibaren soğuk hava yurda giriş yapıyor. Doğu bölgelerde ise kar yağışı aralıklarla şiddetlenecek. Peki haftasonu ve yeni haftada hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Balıkesir, Konya, Kastamonu, Kayseri, Afyon, Gaziantep, Eskişehir ve Kocaeli'de nasıl olacak?

SİBİRYA KARI GİDİYOR BALKAN SOĞUĞU GELİYOR

Kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji, pazar günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden geleceği belirtilen soğuk ve yağışlı havanın Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde genellikle yağmur şeklinde ve akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklendiği kaydedildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada ayrıca yağışların yurdu salı günü terk edeceği belirtilerek, "Yağışlı sistemin 22.12.2014 Pazartesi günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra 23.12.2014 Salı günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi günü meydana gelecek yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerimizde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor" denildi.Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artarken, doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yağışların; Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


Rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

KİLİS-GAZİANTEP YOLU KAPANDI

Kilis  il merkezinde  ve ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Vali Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Musabeyli, Polateli ve Elbeyli ilçeleriyle bağlı köylerde eğitime bugün ara verildiğini belirtti.

Vali Tapsız, kent merkezi ve Elbeyli ilçesinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacakları da kaydetti.

Öte yandan, Kilis-İslahiye, Kilis-Gaziantep ve Kilis-Halep karayolunda trafik kontrollü olarak sağlanıyor

KARAMAN'DA YOLLAR KAPANDI

Karaman'ı Mersin'e bağlayan Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karaman'da 4 gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Bölgede devam eden kar yağışı, tipiye dönüştü. İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Trafik ekipleri, Karaman çıkışında, Mersin istikametine giden araçların geçişine izin vermiyor. Araçlar bölgedeki tesislerde bekletiliyor.

Karayolları ekipleri, yolda kar temizleme çalışması yapıyor.

 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA   
Çok bulutlu, doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.    En Düşük (°C)    En Yüksek (°C)
BURSA    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         2
EDIRNE    Parçalı ve çok bulutlu         9
İSTANBUL    Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı         6
SAKARYA    Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı         4
EGE    Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden bölge genelinde kuvvetli, iç kesimlerinde 30-50 km/saat, kıyı kesimlerde 40-70 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR    Çok bulutlu aralıklı ve hafif kar yağışlı         0
IZMIR    Parçalı ve az bulutlu         9
MANISA    Parçalı ve az bulutlu         7
MUĞLA    Parçalı ve az bulutlu         7
AKDENİZ    Parçalı ve çok bulutlu, Hatay, Osmaniye çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak Batı Akdeniz kıyılarında 40-70 km/saat, bölgenin iç kesimlerinde 30-50 km/saat hızında eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ADANA    Parçalı bulutlu         12
ANTALYA    Parçalı ve az bulutlu         15
HATAY    Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı         7
MERSIN    Parçalı bulutlu         12
İÇ ANADOLU    Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA    Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı         2
CANKIRI    Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı         2
ESKISEHIR    Çok bulutlu, aralıklı ve hafif kar yağışlı         0
KONYA    Çok bulutlu ve kar yağışlı         0
BATI KARADENİZ    Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BOLU    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         1
DÜZCE    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         4
KASTAMONU    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         0
ZONGULDAK    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         3
ORTA ve DOĞU KARADENİZ    Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle kar, kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AMASYA    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         2
SAMSUN    Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı         4
TOKAT    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         2
TRABZON    Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı         6
DOĞU ANADOLU    Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
ERZINCAN    Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı         1
ERZURUM    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         -2
KARS    Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı         -3
MALATYA    Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı         4
GÜNEYDOĞU ANADOLU    Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.
DIYARBAKIR    Çok bulutlu, yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.         5
GAZIANTEP    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.         2
SANLIURFA    Çok bulutlu, yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.         5
SIIRT    Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,198 µs