En Sıcak Konular

Savaşın kayıp çocuklarını ailelerine kavuşturdu

20 Şubat 2015 11:36 tsi
Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan öğretmen Salim Abbudi, açtığı sosyal medya hesapları üzerinden kayıp çocukları aileleriyle buluşturuyor.

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adana Sarıçam Konaklama Merkezine yerleştirilen öğretmen Salim Abbudi, açtığı sosyal medya hesapları üzerinden kayıp çocukları aileleriyle buluşturuyor.
 
Türkiye'ye 2 yıl önce gelen 33 yaşındaki Salim Abbudi, AA muhabirine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AFAD'ın, merkez bünyesinde kayıp çocuklar için oluşturduğu alanda gönüllü öğretmenlik yaptığını söyledi.
 
Merkezde kendilerine sağlanan imkanlarla savaştan uzak, ailesiyle yaşama imkanı bulduğunu vurgulayan Abbudi, merkezde çocuklara ingilizce eğitim verdiğini, mesleğini icra etme fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu kaydetti.
 
Abbudi, "Türkiye devleti bize, savaştan uzak huzurlu yaşama olanağı sağlıyor. Kendimi hem Türkiye'ye hem de buradaki çocuklara borçlu hissediyorum. Çünkü mesleğim olan öğretmenliği yapmam gerekiyordu. Gönüllü çalışmaya başladım. Şimdi çocuklarla güzel zaman geçiriyoruz" dedi.
 
"Her şey internette gördüğü imdat çığlığıyla başladı"
 
Eğitim verdiği çocukların hepsinin çok özel olduğunu belirten Abbudi, kendisini, çocukların ailelerine kavuşması için çaba harcamaya zorlayan süreci şöyle anlattı:
 
"Cep telefonumdan bazen internete bağlanarak haberlere bakıyordum. Bir gün bir ilanla karşılaştım. Bu, ilandan çok bir imdat çığlığı gibiydi. Bir aile, savaş nedeniyle kaybolan çocuğunun bulunması için ilan yayınlamıştı. İlanın altına fotoğrafı konulan çocuğun buradaki çocuklardan biri olduğunu tespit ettim. Hemen aileyle irtibata geçtim ve çocuklarının burada olduğunu söyledim. Görevlilerle irtibata geçen aile, çocuğunu teslim aldı. Her şey, internette gördüğüm bir imdat çığlığıyla başladı. Bu çocukların kaderine terk edilmemesi gerektiğine karar verdim ve sosyal paylaşım sitemi bu işe ayırdım."
 
"Ailesi, çocuklarının öldüğünü sanıyordu"
 
Abbudi, ilan vermeye başladığı 4 ayda 10 çocuğun ailesine kavuşmasını sağladığını aktararak, şöyle devam etti:
 
"Geçen ay bir çocuğun ailesinden mesaj aldım. Bu aile, çocuklarının yaşadığına inanmıyordu. Kendilerine yaşadığını söyledim. Buraya geldiler. O aile, çocuklarının Halep'teki bir patlamada öldüğünü sanıyormuş. Çocuklarına kavuştukları anda yaşadıkları sevinç tarif edilemezdi. Çocukların ailelerine kavuşması çok önemli. Bir ailenin, öldüğünü sandıkları çocuklarına kavuştuğunda yaşadığı mutluluk, benim için çok değerli bir ödül oldu. Savaşın bitmesi dışında istediğim tek şey, bu çocukların ailelerine kavuşması."
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile AFAD'ın, Adana Sarıçam Konaklama Merkezinde oluşturduğu alanda 7'si kız 18 kayıp çocuk bulunuyor.

aa


Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs