En Sıcak Konular

İstanbul'da kar kalınlığı

19 Şubat 2015 12:41 tsi
İstanbul'da günlerdir devam eden yağışın ardından kar kalınlığı Esenyurt, Beylikdüzü, Çatalca, Başakşehir, Arnavutköy, Hadımköy, Selimpaşa'da yer yer 70 santimetreye ulaştı.

İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisi azaltarak kesileceği bildirildi.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.
 
Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak kesilecek.
 
Bu gece ve yarın sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.
 
Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek. 
 
İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak mevsim normallerine çıkacak.
 
İDO'dan sefer iptalleri
 
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) internet sitesindeki duyuruya göre, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattı tarifeli iç hat seferlerinin Kadıköy ayağı, yoğun akıntı nedeniyle yapılamıyor.
 
Ayrıca 13.40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 14.30 Yalova-Kartal, 15.00 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.
 
TEM Otoyolu geçici olarak trafiğe kapandı
 
Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı gece boyu tipi şeklinde devam etti.
 
Büyükçekmece-Mahmutbey arasındaki TEM Otoyolu, zincirsiz tırların hareket edememesi nedeniyle geçici süre trafiğe kapandı. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları'nın kontrolündeki bölgeye takviye olarak kar küreme araçları, itfaiye ile çok sayıda vinç gönderildi.
 
Bariyerleri keserek ters istikametten bölgeye ulaşan ekipler, tırları çekerek yolu trafiğe açtı. Vinçlerin yanı sıra itfaiyenin Koca Yusuf ve Hızır Güç gibi doğal afet araçları çok sayıda tırı çekerek yolun açılmasına destek verdi.
 
Tırlarda uyuyan sürücüler zabıta ekipleri tarafından anons yapılarak uyandırıldı.
 
TEM Mahmutbey-Hadımköy gişeler arası her iki yönde trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bölgede kar kalınlığı yer yer 75 santimetre ölçüldü.
 
Ağaçlar devrildi
 
Son iki günde tipi ve kar ağırlığı nedeniyle birçok semtte 189 ağaç devrildi. Ağaçlar, itfaiye ile Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kaldırıldı.
 
Trafikte kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için bölgelere mobil büfeler gönderildi. Buralardan vatandaşlara sıcak çorba, kumanya, çay ve su dağıtıldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, itfaiye, zabıta, park ve bahçeler ile atık yönetim müdürlüğü ekipleri kışla mücadele çalışmalarını 4 bin 815 personel ve bin 28 araçla sürdürüyor.
 
Ekipler, yolların açık tutulması ve buzlanmayı önlemek için son 24 saatte 18 bin 543 ton tuz ve 926 ton solüsyon kullandı.
 
Atık Yönetim Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, meydanlarda, ana arter, yaya üst geçitleri ile metrobüs yaya üst geçitlerinde elle küreme, tuzlama ve saçakları temizleme çalışması yapıyor.
 
Sokakta kalan 437 vatandaş Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde misafir ediliyor.
 
Kar kalınlıkları
 
Kar kalınlıkları Çatalca'nın köyleri Binkılıç ve Aydos'ta 50-70 santimetre, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Arnavutköy ve Uğur Mumcu'da 35-70 santimetre, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polonezköy'de 30-50 santimetre, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz'da 20-33 santimetre, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'da 20-32 santimetre, Caddebostan, Suadiye, Bakırköy ve Florya'da 12-21 santimetre olarak ölçüldü.
 
Atatürk Havalimanı'nda sabahtan itibaren seferler yeniden başladı
 
Kar yağışının etkisini kaybettiği Atatürk Havalimanı'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı ekipler, pist ve park alanlarını kardan temizleme çalışmalarını artırdı. Kar küreme araçları pistlerde hazır bekletilirken, apronda oluşabilecek buzlanmaya karşı araçlarla buz çözücü solüsyonlar uygulandı. Sefere çıkacak uçaklara buz çözücü solüsyonlar sıkılarak, uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması sağlanıyor.
 
Başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere bazı hava yolu şirketlerinin birçok iç ve dış hat seferini iptal etmesi üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki iniş ve kalkışlarda azalma oldu.
 
Hava şartlarının iyileşmesi üzerine sabah saatlerinden itibaren seferler gecikmeli de olsa yapılmaya başlandı.
 
THY 8 bin yolcuyu otele yerleştirdi
 

Bu arada THY, hava şartlarından dolayı seferlerin iptal edilmesiyle mağdur olan yolcular için ikram ve konaklatma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda THY, 8 bin yolcuyu otellere yerleştirirken, havalimanında şimdiye kadar 35 bin kumanya dağıttı.
 
THY yetkilileri, yolcuların uçuşlarla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesi veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeden Atatürk Havalimanı'na gelmemelerini istedi.

aa



 

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs