En Sıcak Konular

Cumhuriyet tarihinin 3. kadın valisi

19 Şubat 2015 09:00 tsi
Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Valisi oldu. Bu atamayla Çetinkaya, Cumhuriyet tarihinin üçüncü kadın valisi oldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan valiler kararnamesiyle Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Valisi olarak atandı. İyi derecede İngilizce bilen, evli ve 3 kız çocuğu annesi Çetinkaya, Ankara Siyasal mezunu, aynı zamanda iktisat doktorası var.

Türkiye'nin üçüncü kadın valisi olan Çetinkaya, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'le beraber aktif görev yapan ikinci kadın vali oldu.

CUMHURİYET TARİHİNİN 3. KADIN VALİSİ

Kararname ile 6 ilin valisi merkeze çekilirken 11 ilin valisi değişti. Bingöl'e atanan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger'in yerine ise Cumhuriyet tarihinin üçüncü kadın valisi olan Yasemin Özata Çetinkaya atandı. Türkiye'nin ilk kadın valisi Lale Aytaman 1991-1995 yılları arasında Muğla'da görev yapmıştı.

ÇETİNKAYA KİMDİR?

1976 yılı Ankara doğumlu olan Çetinkaya, ilk, orta, lise ve üniversite tahsilinin tümünü Ankara'da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve aynı yıl İçişleri Bakanlığı'nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı kazanarak, Kırıkkale Kaymakam Adayı olarak mülkî idare amirliği mesleğine başladı. Kaymakam adaylığı döneminde 8 ay süreyle İngiltere'de dil eğitimi aldı, Isparta-Gönen'de Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Kaymakam adaylığının bitimini müteakiben sırasıyla; Rize-Kalkandere, Ağrı-Hamur, Bilecik-Gölpazarı ilçelerinde kaymakamlık görevini yürüten Çetinkaya 2008 - 2011 yılları arasında Batman Vali Yardımcılığı, 2011-2013 yılları arasında ise Hacılar Kaymakamlığı görevini yürüttü. Çetinkaya 27/08/2013 tarihinde Talas Kaymakamı olarak göreve başladı.

DOKTORA YAPTI

İyi derecede İngilizce bilen, evli ve 3 kız çocuğu annesi Çetinkaya, 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalındaki doktora eğitimini tamamlayıp "İktisat Doktoru" unvanını aldı.

Haber7

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs