En Sıcak Konular

''Bir senaryo yazılmaya çalışılıyor''

19 Şubat 2015 08:18 tsi
''Bir senaryo yazılmaya çalışılıyor'' Başbakan Davutoğlu İslamabad ziyareti dönüşünde önemli açıklamalar yaptı.

Davutoğlu Pakistan dönüşü konuştu. "CHP ile paralel arasında bir senaryo yazılmaya çalışılıyor" diyen Başbakan, Meclis'teki kavgayla ilgili "Özgecan olayından sonra algı için bunu yaptılar" dedi.

Başbakan Davutoğlu 16-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği İslamabad ziyareti dönüşünde Sabah yazarı Burhanettin Duran'a önemli açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Meclis'teki gerginliğin kasıtlı olarak çıkarıldığını belirterek, kaosun Mersin'de katledilen Özgecan Aslan olayı kullanılarak AK Parti aleyhinde algı oluşturma amaçlandığını belirtti.

'ARBEDE CHP-HDP İŞBİRLİĞİ'

"Muhalefet patileri sürekli grup önergeleri veriyorlar. 10 saat grup önergesi tartışılıyor. Bizim grup önergemiz tartışılırken iki HDP'li kadın milletvekili, Mustafa Elitaş'ın konuşmasında kürsüye geliyorlar. Onu itiyorlar. Ayşenur hanım, grup başkanvekili onun kürsüsünü, daha yukarıdaki kürsüyü işgal etmek için oraya saldırıyorlar. Arbede orada çıkıyor. Ve CHP milletvekili Mahmut Tanal çıkıyor. Oraya saldırıyor. CHP - HDP arasında bir alanda işbirliği, MHP de destek veriyor"

'NEYE KARŞILAR BELLİ DEĞİL'

"CHP bu paketin unsurlarına herhangi bir eleştiri getirmeden, aslında kendilerinin tezi olan bir hususu içeren pakete karşı çıkıyorlar. MHP ve CHP 6-7 Ekim olaylarında ne diyorlardı? Nerede, niçin müdahale edilmiyor. İşte bu ihtiyacı karşılayacak bir şey var, imkan var. Niye buna karşı çıkıyorsun? HDP, JİTEM teziyle 20 yıl bir argüman geliştirdi. Burada jandarma, doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlı. Bu kısmı görmüyor. Ve polis devleti. Peki nerede, hangi unsur? Bir tek söyleyebilecekleri şey var. Polisin gözaltı süresini 24 saatten 48 saate çıkarılması, polisin değil, polis 24 saat, savcı 48 saat gözaltında tutuyor. Avrupa'daki bütün uygulamalar bundan daha fazla."

'HERKES OLANLARI GÖRÜYOR'
 
"Aslında bu gezi, 17-25 Aralık ve Kobani olayları farklı 3 kesimin kaos çıkartma denemeleriydi. Şimdi bunları bir zeminde bir araya getirmeye çalışanları görüyoruz. Çok tehlikeli bir trend. Ama bir bakıma da toplum açısından çok iyi bir ders gerçek anlamda. Çünkü herkes tabloyu görüyor.

'KAOS DENEMELERİ'

İstihbarata gerek yok zaten açıklamalar var. HDP 'Meclisi kilitleyeceğiz' dedi. CHP Kılıçdaroğlu "direnin" dedi. MHP onların yanında olacağını ifade etti. Seçim güvenliği için bizim bunu çıkarmamız lazım. Allah muhafaza devlet 6-7 Ekim olaylarında basiretli davranmasaydı olay nerelere kadar gidebilirdi. CHP ile paralel arasında bir senaryo yazılmaya çalışılıyor. Bu kadar gerginlik psikolojilerine giderken kimin kimle konuştuğunu, CHP'nin paralelle ne yaptığını, örgütün paralelle ne ilişkiler kurduğunu, paralelin nerelerde ne tahrikler yaptığını, 24 Nisan'a giderken Ermeni meselesini tahrik edecek şekilde New York Times'ta yayınlanan makalenin aynısı ve benzeri Pakistan'da Urduca yayınlanıyor. Dün bana Cumhurbaşkanı söyledi, yeni çıkmış Urduca makale yayınlanıyor.

GELİP KÜRSÜYÜ İŞGAL EDİYORLAR
 
İki kadın milletvekili Özgecan olayından sonra öyle bir intiba vermek istiyorlar ki kadın milletvekilleri gidip kürsüyü işgal ediyor. Kadınlığı neredeyse bir provokasyon unsuru olarak kullanıyorlar. Özgecan olayı dolayısıyla psikoloji yükselmişken AK Parti Grup Başkanvekili kadına saldırdı diye haber yapıyorlar. Peki, kürsüde konuşan AK Parti Grup Başkanvekiline sen niye müdahalede bulunuyorsun? Onların hepsi saatlerce konuşmuşlar bizim arkadaşlar saatlerce onları dinlemiş peki AK Parti orada konuşacak niye gidip engellemeye çalışıyorsun?

 

Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,736 µs