En Sıcak Konular

Gazeteci Köklü'nün cenazesi Ankara'ya gönderildi

18 Şubat 2015 21:57 tsi
İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kar oynarken camına kartopu isabet eden esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

Nuh Köklü'nün Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi, Yeldeğirmeni Mahallesi Karakolhane Caddesi'nde bıçaklandığı dükkanın önüne getirildi.
 
Dükkanın önünde toplanan ve Köklü'nün bıçaklandıktan sonra söylediği "Ne olur bu bir rüya olsun" sözüne atıfla hazırlanan "Bu bir rüya değil, kabus" yazılı pankartı taşıyan katılımcılar, ellerinde mumlar ve Nuh Köklü'nün fotoğrafları ile çeşitli sloganlar atarak, cadde boyunca yürüdü.
 
Tekrar dükkanın önüne gelen grup, güvenlik şeridiyle çevrilen ve Köklü'nün fotoğraflarının da bulunduğu yere karanfiller bırakarak, mum yaktı.
 
Anma törenine katılan Köklü'nün eski eşi Sibel Topaktaş, burada yaptığı konuşmada, bir insanın kartopu oynarken öldürülmesinin kendisine çok saçma geldiğini ifade ederek, duygularını şöyle aktardı:
 
"Dükkanı görüyorum, karşımda duruyor ve dükkana bir şey olmamış. Dükkanın sahibi 'Benim deli raporum var, 1-2 ay sonra çıkarım' demiş, diyebilmiş. Ben her şeyden önce Nuh için adalet istiyorum. O böyle ölmeyi haketmedi. Hiç kimse böyle ölmeyi hak etmez. Hayatı boyunca mücadele etti. Bu kadar pisi pisine de ölmeyi hak etmedi. Sayın Vali, başsağlığı diledi. Sağolsunlar... Ama biz bu davanın takipçisi olmalarını bekliyoruz. O adam 2 ay sonra gerçekten salıverilecekse ne olacak, ölen öldüğüyle mi kalacak? Bu ülkeyi yönetenlerin söylediklerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bulundukları makam bunu gerektirir. Nefret söylemlerine karşı çıkmaları lazım."
 
Gazeteci Köklü'nün bazı arkadaşları da anılarını paylaştı.
 
Törenin sonunda bazı katılımcılar, tepkilerini dükkanın camlarını kırarak gösterdi. Bazı kadınlar da dükkanın önüne siper olarak, taşkınlığı önledi.
 
Gazeteci Nuh Köklü'nün cenazesi, yoğun kar yağışı altında "Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor" şarkısı eşliğinde karayoluyla Ankara'ya uğurlandı. Köklü'nün cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
 
Törene, Nuh Köklü'nün ağabeyi Sedat Köklü'nün aralarında bulunduğu ailesi ve yakınları, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da katıldı.
 
Gazeteci Nuh Köklü, dün akşam Kadıköy'de, arkadaşlarıyla kartopu oynarken camına kartopu isabet eden bir esnaf tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.
 
Olaya ilişkin gözaltına alınan 41 yaşındaki Serkan A, adliyeye sevk edildi.

aa


Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,271 µs