En Sıcak Konular

TEM'de uzun araç kuyrukları oluştu

18 Şubat 2015 20:52 tsi
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı ve tipi nedeniyle TEM otoyolunda uzun araç kuyrukları oluştu, bazı bölgelerde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Kar kalınlığı Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60 santimetreye ulaştı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, şehri etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde TEM otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli devam ediyor.
 
Rampalarda kalan üç tır, trafiğin durmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karayollarının kontrolündeki bölgeye takviye ekipler sevk etti. Bölgede çok sayıda tırın bulunması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu. Yol Bakım Daire Başkanlığı'nın 5 büyük vinç, 3 çekici, 4 kürüme aracı, itfaiyenin de 6x6x6 hızır güç kurtarma araçları bölgede çalışmaya başladı. Araçlar bariyerler kesilerek ters yönlerden tırların kaldığı bölgeye yönlendirildi.
 
Tipi nedeniyle kapanan yolda sürücüler ve vatandaşlara sıcak çorba, çay ve kumanya dağıtılıyor.
 
Kar kalınlıkları
 
Kar kalınlıkları saat 17.20 itibarıyla Çatalca'nın köyleri, Binkılıç ve Aydos'ta 40-60, Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy ve Uğur Mumcu'da 35-44, Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe ve Polenezköy'de 27-33, Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk ve Kemerburgaz'da 18-24, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar'da 15-22, Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya'da 8-12  santimetre olarak ölçüldü.
 
Şehir Hatları'nda gecikmeli ve iptal seferler
 
Şehir Hatları'nın seferlerinde, yoğun tipiye bağlı olarak görüş mesafesinin azalması nedeniyle gün boyunca gecikmeler ve iptaller yaşandı. Vatandaşlar, sefer iptal bilgilerine, anlık olarak "http://www.sehirhatlari.com.tr"den ulaşılabiliyor.
 
THY'den sefer iptalleri
 
Öte yandan Türk Hava Yolları'nın resmi sitesinde "Atatürk Havalimanı Meydan Kapalılığı" başlıklı bir açıklama yayınlandı.
 
Açıklamada, İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün uzun menzilli ve Avrupa yatısı olan seferler dışındaki tüm seferlerin iptal edildiği bildirildi.
 
Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferler yeniden başladı
 

Yenikapı-Hacıosman metrosunda enerji hatlarında yaşanan sorun nedeniyle 32 dakika duran seferler yeniden başladı.
 
Alınan bilgiye göre, metro hattının Şişli bölgesinde saat 17.15'te enerji hatlarında arıza yaşandı. Bunun üzerine seferler durdurulurken, yolcular tahliye edildi. 
 
Ekiplerin çalışma sonucunda seferler, saat 17.47'de normale döndü.
 
Kar yağışı etkisini sürdürecek
 
Bu arada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının İstanbul genelinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
 
Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek.
 
Bugün en yüksek 1 derece olarak ölçülen sıcaklık, yarın en düşük eksi 2, en yüksek ise 3 derece olacak. Cuma günü en düşük 2, en yüksek 5 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklığın, hafta sonu itibarıyla 3-6 derece artarak mevsim normallerine çıkması bekleniyor.
 
Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Çatalca ve Hadımköy'de ise beyaz örtünün 30 santimetreye kadar yükseldiği tespit edildi.
 
İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.
 
Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.

aa


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,833 µs