En Sıcak Konular

Okullar tatil mi 18 Şubat illerin kararları

17 Şubat 2015 15:42 tsi
18 Şubat çarşamba günü okullar tatil mi sorusunun yanıtı İstanbul ve Ankara Valiliği 'nden bekleniyor. Samsun 'da yarın 18 Şubat günü okullar tatil edildi.

İSTANBUL ve Ankara 'da kar beklenenden yoğun şekilde gelince 'okullar tatil mi' sorusu için gözler Valiliği 'n kararına döndü. Samsun ve Bingöl Valiliği ise bugün ve yarın yani 18 Şubat çarşamba günü okulları tatil etti. Kar yağışı yarın Kocaeli , Sakarya , Bilecik , Yalova , Bursa ve Balıkesir illerinde daha yoğun olacak. Haliyle 18 Şubat çarşamba günü bu illerde okulların tatil edilme ihtimali bulunuyor. Okulların yarın tatil olup olmayacağına ilişkin son kararı illerin Valiliği yapacakları değerlendirmeler sonunda kesinleştirecek.

İSTANBUL 'DA OKULLAR TATİL Mİ?
İstanbul Valiliği bugün yoğun kar yağışına karşılık okulları tatil etmemişti. İstanbul 'da kar yağışı gece de yoğun şekilde devam edeceği için yarın (18 Şubat çarşamba) için İstanbul Valiliği 'nin akşam yeni bir değerlendirme yapması bekleniyor. Bu değerlendirme sonunda İstanbul 'da okulların tatill olup olmayacağı karara bağlanacak.

ANKARA 'DA OKULLAR TATİL Mİ VALİLİĞİN KARARI NE OLUR?
ankarada-okullar-tatil-mi-valiliğin-karari-ne-olur.jpgAnkara 'da hava durumu yarın için yoğun kar yağışı gösterdiği için gözler Ankara Valiliği 'nin 18 Şubat çarşamba günü okullar için vereceği karara döndü. Ankara 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı Valiliğin gece saatlerinde yapacağı son değerlendirme sonunda açıklanacak. Ankara 'da yarın hava durumu eksi 1 dereceye inecek ve kar yağışı çok kuvvetli olacak.

18 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER

BİNGÖL
Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın (18 Şubat çarşamba) tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği belirtildi.

Bu arada kent genelinde devam eden kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarındaki çalışmalar sürüyor.

SAMSUN 'DA YARIN 18 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Samsun yoğun kar altında kalınca okullar yarın 18 Şubat çarşamba günü tatil edildi. Samsun il genelindeki ilk ve orta dereceli okullardaki bugünkü kar tatili yarına uzatıldı. Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 18 Şubat Çarşamba günütatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.
okullar-tatil-mi-18-şubat-illerin-kararlari-.jpgMeteorolojinin yoğun kar yağışı ve Sibirya soğukları için alarm verdiği iller arasında Kastamonu , Sivas , Erzurum , Kocaeli , Bolu , Ankara , Afyon , Bursa ve Eskişehir bulunuyor. Yarın (18 Şubat çarşamba) günü kar yağışı bu illerde çok kuvetli şekilde görülecek. İllerin Valiliği 'nin bu akşam son hava raporları doğrultusunda yarın için okullarda kar tatili kararı alması yüksek ihtimal.

OKULLARIN BUGÜN TATİL OLDUĞU İLLER
Sibirya soğukları ile birlikte geçen defakinden çok daha yoğun olarak gelen kar yağışı bazı illerde bugün kuvvetli şekilde etkili oldu. Kar yağışı sebebiyle Zonguldak ve yağışın güçlü olduğu Samsun 'dan kar tatili haberi geldi.

KASTAMONU OKULLARI TATİL ETTİ
Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi. Alınan bilgiye göre, ilçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak 'ta kar yağışı etkisini arttırdı. Yeni hava durumu raporlarına göre kar daha da şiddetlenecek. Zonguldak Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Zonguldak Valiliği 'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkez, bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL
Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.  Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

ORDU'DA EĞİTİME ENGEL

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

KAR BAŞLADI

Sabah saatlerinde Beylikdüzü'nde başlayan kar yağışı akşama doğru tüm bölgeye yayılacak. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL 'DA KAR YAĞIŞI YARIN DAHA KUVVETLİ
İstanbul'da sabah saatlerinde başlayıp aralıklarla süren kar yağışının, yarın da kuvvetlenerek devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.

Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.

Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.

Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.

Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs