En Sıcak Konular

5 günlük süre Yunanistan'ı kızdırdı

17 Şubat 2015 13:58 tsi
Eurogroup'un Yunanistan'a 5 gün süre vermesi Yunanistan Hükümetini kızdırdı.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, hükümete ültimatomlarla şantaj yapılamayacağını söyledi.

Sakelaridis, yaptığı açıklamada dün Brüksel'de gerçekleşen Avro Bölgesi maliye bakanları toplantısı ve Yunanistan'ın borç müzakerelerinin çıkmaza girmesi konusuna değinerek, "Hükümete ültimatomlarla şantaj yapılamaz" dedi.

Yunanistan'ın memorandumun uzatılması ile ilgili ültimatomu reddettiğini ve teknokrat değil siyasi çözüm arzu ettiğini vurgulayan Sakelaridis, "Silah tehdidi bile olsa memorandumun uzatılmasını istemeyeceğiz. Baskı şu an sadece Yunanistan üzerinde değildir, diğer tarafta da baskı olduğundan eminiz, blöf yapmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sakelaridis, hükümetin müzakerelerde karşılıklı fayda sağlayacak bir çözümden yana olduğunu ve bu konuda tüm tarafların anlaşması gerektiğini belirterek, dünkü Eurogroup toplantısında bir uzlaşma ortamının olmadığını, ancak çözüm yolu için istişarenin süreceğini kaydetti.

Sakelaridis, Avrupa Komisyonu'nun Ekonomi ve Mali İşlerden sorumlu üyesi Pierre Moscovici'nin dün Maliye Bakanı Yanis Varufakis'e sunduğu metinde, "ülkede insani krizden " söz etmesinin önemli olduğu değerlendirmesinde bulunarak, bu krizin önlenmesi için hükümete imkan verilmesi gerektiğini söyledi.

Bazı Avrupalı ve özellikle Alman yetkililerin Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in görevinden uzaklaştırılması talepleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Sakelaridis, bu konudaki haberleri gördüğünü, ancak doğru olduğuna inanmak istemediğini ifade etti.

"Yunanlılar şantaja gelmez"

Yunanistan Savunma Bakanı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı ANEL Partisi lideri Panos Kammenos ise sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Hiçbir şekilde memorandumun uzatılmasını istemeyeceğiz, sona kadar gitmek için elimizde halkın talimatı var. Tüm Yunanlılar tek bir ağızdan 'hayır' diyoruz, bizler şantaja gelemeyiz" ifadelerini kullandı.

Eurogroup, Yunanistan ile yeni bir anlaşmanın müzakere edilmesi için Atina'nın mevcut kalkınma programının uzatılması talebinde bulunması gerektiğini savunmuş ve bunun için hükümete 5 gün süre tanımıştı.

aa

Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs