En Sıcak Konular

İstanbul'da daha da fena kar yağacak

17 Şubat 2015 13:06 tsi
İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Hava durumu raporlarına göre kar öğleden sonra daha da bastıracak. Meteoroloji kar devam edecek dedi.

İSTANBUL'da beklenen kar yağışı dün gece saatlerinde başladı. İstanbul genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışı öğleden sonra daha da bastıracak özellikle yüksek kesimlerde etkili olacak. Sabah saatlerinde Beylikdüzü taraflarında tipi şeklinde başlayan kar yağışı öğleden sonra İstanbul ve Kocaeli çevresinde etkisini arttıracak. Peki İstanbul'da bugün okullar tatil olur mu, gözler İstanbul Valiliği'nden gelecek haberlerde.  Meteoroloji kar yağışının bu gece etkisini daha da arttıracağını açıkladı. Bu durum yarın yani 18 şubat Çarşamba günü okulların tatil olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

KAR KALINLIĞI 10-25 CM KADAR ÇIKACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.

Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor. Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ ETKİSİNİ ARTTIRIYOR

18.02.2015 Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve 19.02.2015 Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.



Zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

TÜM ŞEHİR HATLARI VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları'nın tüm vapur seferleri iptal edildi.

İSTANBUL'DA BİR KAR BİR GÜNEŞ!

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda zaman zaman yoğun olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

4 ila 6 derece azalacak. Rüzgar Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yağışların zaman zaman yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İSTANBUL'A BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Saat 04.30’da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Sarıyer ve Üsküdar’ın yüksek kesimleri karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA    
Çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Kırklareli çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s), bölgenin batısında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgede sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.    En Düşük (°C)    En Yüksek (°C)
BİLECİK    Çok bulutlu ve kar yağışlı         0
BURSA    Çok bulutlu ve kar yağışlı         2
EDIRNE    Parçalı ve çok bulutlu         2
İSTANBUL    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         2
EGE    Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin bölgenin iç kesimlerinde, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-60 km/s), kıyılarda kısa süreli fırtına (50-70 km/s), gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
A.KARAHISAR    Çok bulutlu ve aralıklı hafif kar yağışlı         1
AYDIN    Parçalı ve çok bulutlu         12
IZMIR    Parçalı bulutlu         9
MUĞLA    Parçalı ve çok bulutlu         10
AKDENİZ    Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Adana ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinde Batı Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
ADANA    Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı         14
ANTALYA    Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı         15
K.MARAŞ    Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu         8
MERSIN    Çok bulutlu         14
İÇ ANADOLU    Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA    Çok bulutlu, hafif olmak üzere kar yağışlı         1
ESKISEHIR    Çok bulutlu, hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı         0
KIRŞEHİR    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı         3
KONYA    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı         2
BATI KARADENİZ    Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
BARTIN    Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         2
BOLU    Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı         -1
DÜZCE    Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         2
ZONGULDAK    Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         2
ORTA ve DOĞU KARADENİZ    Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
ORDU    Çok bulutlu ve karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         4
SAMSUN    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         3
TOKAT    Çok bulutlu ve kar yağışlı         1
TRABZON    Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.         4
DOĞU ANADOLU    Çok bulutlu ve bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.
AĞRI    Çok bulutlu ve kar yağışlı         -4
ERZINCAN    Çok bulutlu ve kar yağışlı         2
ERZURUM    Çok bulutlu ve kar yağışlı         -2
MALATYA    Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı         5
GÜNEYDOĞU ANADOLU    Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeyi ile yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgede yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR    Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu         9
GAZIANTEP    Çok bulutlu ve yağmurlu         9
SANLIURFA    Çok bulutlu ve yağmurlu         11
SİİRT    Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu         9

Bu haber 763 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,026 µs