En Sıcak Konular

Yerlikaya yeniden ''siyaset'' dedi

17 Şubat 2015 11:57 tsi
Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti milletvekili aday adayı olan Hamza Yerlikaya, bir makam için mücadele etmediklerini söyledi.

Güreş Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti milletvekili aday adayı olan Hamza Yerlikaya, bir makam için mücadele etmediklerini belirterek, "Hedefimiz, Türk sporunu daha iyi noktalara getirmenin, her olimpiyatlarda büyük başarılar elde edebilmenin, madalyaların çıtasını yukarı çıkartmanın yollarını aramaktır" dedi.
 
Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007-2011 yıllarında da parlamentoda bulunma imkanı yakaladığını anımsatarak, görev yaptığı dönemde cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılması ve anayasa oylamalarının bizzat içinde olarak oy kullanma imkanının olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin daha ileri gitmesi gereken bu süreçte, aynı oylamaları bir daha yaşamak istediğini anlatan Yerlikaya, "Sporun da camialarımızın da kanuni anlamda ihtiyaçları var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde devlet sporculuğu unvanı verilmesi, memur olarak öğretmen ataması, sözleşmeli antrenör alımları gibi birçok kanunun yürürlüğe girmesinde bir miktar da olsa rolümüz oldu" diye konuştu.
 
"Bu dönemde de genel merkezimizin, başbakanımızın ve halkımızın teveccüh göstermesi durumunda kabinede yer almak ve yeni projeler yapmak istiyoruz" diyen Yerlikaya, şunları söyledi:
 
"Bizim hedefimiz bir makama gelebilmek, o makam için mücadele etmek değildir. Hedefimiz Türk sporunu daha iyi noktalara getirmenin, her olimpiyatlarda büyük başarılar elde edebilmenin, madalyaların çıtasını yukarı çıkartmanın yollarını aramaktır. Hükümetimiz, 2023, 2053 ve 2071 vizyonları ortaya koydu. Bizim Meclis'te olma durumumuzda, 2023 vizyonuna uygun, 2020 ve 2024 Olimpiyatları'na altyapı oluşturulması ve olimpiyatlarda daha başarılı bir Türkiye arzusundayız. Bunun yollarını aramak, bunun üzerine projeler yapmak lazım. Artık boşa geçirilecek zamanımız yok. Türk bayrağımızı kürsünün en üstüne taşımanın yollarını arayıp, çalışmak gerekiyor. İnşallah bize de o kutsal çatı altında büyük hizmetler verebilmek bir kez daha nasip olur." 
 
"Sayın Bakanımız Kılıç, Türk sporunu güzel bir yükselişe getirdi"
 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın son zamanlarda federasyonlar üzerinde yaptığı çalışmaların ve ürettiği projelerin önemine değinen Yerlikaya, "Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'tan sonuna kadar memnunuz" dedi.
 
Bakan Kılıç'a Türk sporunu geliştirme noktasında bir arkadaş, bir danışman gibi federasyon başkanı sıfatıyla yardımcı olduklarını belirten Hamza Yerlikaya, şunları kaydetti:
 
"Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Türk sporunu güzel bir yükselişe getirdi. Bazı görevler alınmaz, verilir. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın takdir sürecidir. Tarım, milli eğitim ve sağlık gibi spor da artık bir politika haline geldi. Hükümetimizin spor politikaları güçlenerek devam ediyor. Tüm spor camialarını kucaklayabilmek, birlikteliği sağlayabilmek, ayrışmayı, birbirinden kopmuşluğu engelleyebilmek önemli. Ortak hedef Türk bayrağını en yükseğe çekmek, İstiklal Marşımızı okutmak, 77 milyonun umudu olabilmekse, bu yolu açabilecek mücadeleler yapmak gerekiyor. Güreşçi olabilirim, güreş camiasından da gelebilirim. Nasıl ki 2007-2011 yıllarında tüm spor camialarına hizmet edebilmek için kanunlar üzerinde çalıştık. Takdir edilirse bir kez daha yine aynı şekilde hizmetimize devam edeceğiz."

aa
 

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs