En Sıcak Konular

Türk terör tarihinde ilk

17 Şubat 2015 08:28 tsi
Türk terör tarihinde 'ilk'lerden biri Silopi'de yaşandı. Üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan teröristler Silopi'de bir 'Geçici Köy Korucusu'nun evine ateş açtı.

TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre 15 Şubat Pazar gecesi saat 23.00'te üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan teröristler bir eylem gerçekleştirdi. Olay TSK'nın sitesinde şu satırlarla yer aldı:

TERÖR TARİHİNDE İLK

"Üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan yüzleri kapalı Bölücü Terör Örgütünün sözde gençlik yapılanmasına mensup 15 kişilik bir grup tarafından, Şırnak / Silopi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir Geçici Köy Korucusu'nun evine, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş, açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine bahse konu grup karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçmıştır. Açılan ateş sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır." Terör örgütü ve gençlik yapılanması daha önce, etek fistan giyerek polise saldırıda bulunmuş, bazıları da IŞİD'le çatışmaların sürdüğü Ayn el Arap bölgesinden Türkiye sınırına girmek isterken güvenlik görevlilerince yakalanmıştı. Ancak örgüt ilk kez fistan giyerek bir eylem gerçekleştirmiş oldu.

KORUCULARDAN 'SÜREÇ' UYARISI:

Kan davası çıkabilir


Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, El Cezire'ye yaptığı açıklamada korucuların barışın güvencesi olacağını, koruculuğun lağvedilmemesi gerektiğini söyledi. "Altyapısı hazırlanmadan elimizden silah alınırsa PKK'lılar öç almaya çalışabilir, korucular kendilerini savunur ve bölge kaosa sürüklenebilir" diyen Sözen, süreç için "Kan davası çıkabilir" şeklinde konuştu. Sözen, "Süreç başladığından beri 11 arkadaşımız suikasta kurban gitti. Dört arkadaşımız PKK'nın elinde. PKK tarafından gönderilen mektuplarla tehdit ediliyoruz. Çözüm süreci varsa biz niye ölüyoruz, niye kaçırılıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Akşam

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs