En Sıcak Konular

''Paralel'in tuttuğu ses kayıtlarını o yok etti''

17 Şubat 2015 08:26 tsi
''Paralel'in tuttuğu ses kayıtlarını o yok etti'' Darbeye teşebbüs, casusluk ve örgüt üyeliğinden tutuklanan komiser Necati Arslan, Paralel Yapı'nın yasadışı dinlemelerine ait bilgisayar ve kullanıcı kayıtlarını silen isim olmakla suçlanıyor.

Paralel İhanet Çetesi'ne yönelik soruşturmada darbe teşebbüsü, casusluk ve terör örgütü üyeliği suçlarından tutuklanan komiser Necati Arslan'ın, emniyetteki yasadışı dinlemelere ait bilgisayarlar ve server'daki log (kullanıcı) kayıtlarını silen kişi olduğu iddia edildi. Çetenin karargahı olarak kullanılan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) Teknik Bürosu'ndaki server'a şifreyle erişebilecek tek kişi olduğu öne sürülen Arslan'a sorgusunda, log kayıtlarını neden ve kimin emriyle sildiği ve format işlemi yaptığı soruldu. Arslan ise kayıtları kendisinin silmediğini savundu. Necati Arslan'a "Devlet yetkililerini dinlemenizdeki amaç hükümeti terörle ilişkilendirerek yıkma girişimi midir" sorusu da yöneltildi. Arslan ise kendisinin operasyon biriminde değil de ihtiyaç olduğunda yararlanılan destek birimlerinde görevli olduğunu savundu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ve Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularında, şüpheli Necati Arslan'a TEM Teknik Bürosu'ndaki bilgisayarlar hard diskleri ve server'daki log kayıtlarını neden ve kimin emriyle sildiği ve format işlemi yaptığı soruldu. Arslan ise kendisinin silmediğini ve silme emri vermediğini savunarak, "Kaldı ki format işleminde tüm bilgiler geri gelebilir. Bu husus bilgi işlemciler tarafından bilinmektedir" dedi.

ŞİFRE SADECE ONDA VAR

Necati Arslan'ın TEM Şubesi'nde Bilgi Teknolojileri Büro Amir Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde Selam Tevhid soruşturması bahanesiyle cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, MİT müsteşarı ve üst düzey bürokratların dinlenildiği anımsatıldı. Bu dinlemeleri kimlerin, nasıl yaptığını gösteren kayıtların tutulduğu hard diskler ve ana server'ın Arslan'ın sorumluluğunda olduğu ve bu server'a şifreyle erişebilecek tek kişi konumunda olduğu kaydedildi. Sanık Arslan'a ayrıca "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü" olarak adlandırılan dosya kapsamında "Devlet yetkililerini dinlemenizdeki ve bir kısmını hiçbir suç unsuru taşımamasına rağmen sözde terör örgütünün faaliyeti kapsamında iletişim tespit tutanağı düzenlemenizdeki nihai amaç Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni terörle ilişkilendirerek yıkma girişimi midir? Belirtilen tarihlerde söz konusu yoğunlaşma konusunda herhangi birinden talimat aldınız mı?" diye soruldu. Necati Arslan ise soruya cevaben, "TEM şubelerinin tahkikat, operasyon ve destek birimleri vardır. Benim görevli olduğum bilgi teknolojileri büro amirliği ihtiyaç olduğunda yarar alınan destek birimlerindendir. Doğrudan tahkikat içeriğine ilişkin inisiyatif ve yetkisi olan bir büro değildir. Söz konusu sorunun benimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Sabah

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs