En Sıcak Konular

10 saat kimseye haber vermemiş

17 Şubat 2015 08:20 tsi
Savcılık, geçen ağustosta denizde kaybolan 5 gençle ilgili soruşturmasını tamamladı. Gençlerle ilgili 10 saat kimseye haber vermeyen işletme sahibi kusurlu bulundu.

Kumburgaz’da 17 Ağustos günü deniz bisikletiyle açılarak 5 gencin kaybolduğu olayla ilgili savcılık kararını verdi. Gençlerin bisikleti kiraladığı daha önce tutuklanıp serbest bırakılan Garden Beach Club şirketinin sahibi Sinan Önügören’i kusurlu buldu. 5 gencin geri dönmemesi üzerine çalışanları Önügören'i uyardı. Buna rağmen işletme sahibinin 10 saat kimseye haber vermediği ortaya çıktı. Önügören’in birden fazla ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

DÜRBÜNLE İZLETMESİ GEREKİRDİ

Olayda asli kusurlu olduğu belirtilen şüpheli Sinan Önügören’in şirketindeki ihmallerde sıralandı. Önügören’in bisikleti kiralayan 5 kişi olmasına rağmen yalnızca 4 adet can yeleği verdiği, can yeleklerini giyip giymediklerini kontrol etmediği, gözetleme kulesi ile dürbünlü nöbetçi aracılığıyla bisikleti denizde iken gözden uzaklaşmaması için takip edilmediği, sahilinde bir can kurtarma botu ve eğitimli personel bulundurmadığı anlatıldı. Önügören’in ağır ceza mahkemesinde yargılanması için dosyasını Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Ancak savcılık ölen gençleri de hava şartlarını dikkate almayarak uzaklaştıkları için olayda kusurlarının bulunduklarını belirtti.

Hâlâ bulunamadılar

İstanbul Kumburgaz’da 17 Ağustos’ta deniz bisikleti kiralayarak açılan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi isimli beş arkadaş kayboldu. Gençlerden yalnızca Serdar Demir’in cesedi bulundu. Diğer 4 gencin cesedine ise hala ulaşılamadı.

KARARA İTİRAZ

Savcılık gençleri denizde görerek kurtarmadığı iddia edilen İDO kaptanı Yavuz Yılmaz ve diğer şüpheliler Burak Önügören, Serkan Tuınç, Cem Bekdemir ve Büyükçekmece Belediye yetkilileri hakkında ise kusurlarının bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.  Gençlerin aileleri avukatları Muhlis Valık aracılığıyla takipsizlik kararına itiraz etti.

Akşam

Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs