En Sıcak Konular

Meclis'ten Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki

16 Şubat 2015 17:12 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Satır:"Milletvekilleri olarak yarın koyu renk takım elbise giyerek Meclis'e geleceğiz, konuyla ilgili duygu, düşünce ve tepkilerimizi dile getireceğiz"

Meclis, toplumda infiale yol açan  Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkisini ortaya koyacak.  

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin toplumda infiale yol açtığını belirterek, herkesin kendi alanında olayı kınadığını, tepkisini gösterdiğini söyledi. "Gösterilen tepkileri çok doğal ve çok doğru buluyorum" diyen Satır, milletvekilleri olarak da olaya tepkilerini gösterdiklerini, kamuoyunun da yürüyüşlerle ve basın açıklamalarıyla olayı kınadığını anlattı.

Satır, milletvekilleri olarak yarın koyu renk takım elbise giyerek Meclis'e geleceklerini, konuyla ilgili kınama mesajları vereceklerini, gündemdışı ve yerinden kısa söz taleplerinde Özgecan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili duygu ve düşüncelerini, tepkilerini dile getireceklerini söyledi. Milletvekillerine de bu yönde telkinlerde bulunacaklarını kaydeden Satır, "Eminim kendileri de bu yönde düşünüyorlar ama biz de bu yönde telkinde bulunacağız" dedi.

Çağrıyı kadın erkek ayırımı yapmadan tüm AK Parti milletvekillerine yaptıklarını ifade eden Satır, "Bu sadece kadınlarla ilgili bir konu değildir. Kadın erkek herkesin sorunu. Toplumun halk sağlığıyla ilgili sorundur. Geçen haftalarda kurduğumuz Araştırma Komisyonu'nda hem kadın hem erkek milletvekillerimizin olmasını ısrarla istemiştim. Erkek milletvekillerimiz de basına açıklamalarda yaptılar, gündem oluşturdular. Bunu da çok doğru buluyorum. Bu konuyu kadınlardan, ziyade erkeklerin de tartışmasını ve çözüm üretmesi gerekir" diye konuştu.

Özgecen Aslan'ın öldürülmesi olayında içlerini en çok acıtanın katile babasının destek vermesi olduğunu ifade eden Satır, "Bu toplumsal bir facia...Bence buradan da olaya bakmak lazım. Sosyologlar, psikologlar, toplum bilimcilerin de konuyu bilimsel olarak incelemesi gerekir. Olayın Mersin gibi gelir düzeyi ve kentleşmenin yüksek olduğu, sahil kenti olması da incelenecek  konu. Ben buna şiddet demiyorum, caniliktir. Bu konuda psikologların devreye girmesi gerekir" görüşünü kaydetti. 

AA



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs