En Sıcak Konular

CHP'de Kılıçdaroğlu, Baykal ve İnce'nin yeri garanti değil

16 Şubat 2015 13:11 tsi
CHP PM'de alınan karar gereği partinin büyükşehirlerdeki önemli bölgelerin birinci sıra adaylarının tamamı kadın olacak. Bu durumda Kılıçdaroğlu da ikinci sıradan aday olacak. Baykal ve İnce için ise farklı formüller düşünülüyor

CHP Parti Meclisi'nde alınan kararla 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir’de bütün liste başlarında kadın adaylar olacak.

Ankara Rewiev, Ömer Şahin'e göre bu durum Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etkileyecek ve siyasi tarihte belki de “ilk” olacak bir uygulamaya sahne olacak. Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili aday sıralamasında “liste başı” olamayacak. Kılıçdaroğlu bir önceki seçimde İstanbul’dan aday olmuştu. Yine İstanbul milletvekili olması bekleniyor.

CHP PM‘nin koyduğu kurala uyulursa İstanbul 1’nci sırada bir kadın olacak. Kılıçdaroğlu ise ikinci sıradan aday gösterilecek. PM‘den çıkan karar Kılıçdaroğlu dışında partinin bir önceki genel başkanı Deniz Baykal ile genel başkan adayı Muharrem İnce’yi de yakından ilgilendiriyor.

Şahin'in belirtiğine göre CHP PM, 85 seçim bölgesinin 55’inde milletvekili adayları ön seçimle belirleme kararı aldı. Deniz Baykal ve Muharrem İnce‘nin seçim bölgeleri olan Antalya ve Yalova'da bu kapsama giriyor. Antalya’da “ön seçim” yapılacak. Baykal milletvekili listesine girmek istiyorsa “önseçim” i geçmek zorunda. Antalya listesinde genel merkezin belirleyeceği kontenajan 3.sıraya kondu.
Eğer Baykal önseçimi kazanamazsa genel merkezin insafına sığınıp 3.sıradan aday olmayı kabullenecek.

Yalova da ise “merkez yoklaması” kararı alındı. Muharrem İnce‘nin adaylığına genel merkez karar verecek.

ÖN SEÇİM YAPILACAK İLLER
 
CHP Sözcüsü Haluk Koç’a dayandırılan bilgilere göre, 29 Mart’ta tüm üyelerin katılımıyla hakim gözetiminde ön seçim yapılacak iller şunlar:  Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak ve Yozgat.

EĞİLİM YOKLAMASI YAPILACAK İLLER

CHP  bazı  illerde eğilim yoklaması yapacak. Bu illerin  illerin Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Van, Yalova ve Eskişehir seçim bölgeleri olduğu açıklandı.
 

Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs