En Sıcak Konular

Netanyahu'dan 'dönün' çağrısı

16 Şubat 2015 09:35 tsi
Netanyahu'dan 'dönün' çağrısı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudilere yaptığı "dönün" çağrısını yineledi ve "Avrupa'dan büyük Yahudi göçüne hazırlanıyoruz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin "Avrupa topraklarındaki Yahudiler bir kez daha sırf Yahudi oldukları için katledildiler" dedi.

Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, "Radikal İslami terörizmin Avrupa'yı bir kez daha vurduğu" yorumunda bulunarak, Danimarka toplumu ve Danimarka'daki Yahudi cemaatine başsağlığı dileklerini iletti.

"Avrupa topraklarındaki Yahudiler bir kez daha sırf Yahudi oldukları için katledildiler. Anti-semitik saldırıları da içeren bu terör dalgasının devam etmesi bekleniyor" diye konuşan Netanyahu, şu ifadelere yer verdi:

"Yahudilerin bulundukları her ülkede korunmaları en doğal haklarıdır ancak Yahudilere diyoruz ki, 'İsrail sizin eviniz'. Avrupa'dan büyük Yahudi göçüne hazırlanıyoruz. Tüm Avrupalı olan olmayan Yahudilere sesleniyorum, 'İsrail bütün Yahudilerin ana vatanıdır'."

Netanyahu, bugün bakanlar kuruluna Fransa'dan, Belçika'dan ve Ukrayna'dan göç edecek Yahudiler'in abzorbe edilmesi için 180 milyon Şekellik planı sunacaklarına dikkati çekerek, "İsrail kollarını açmış sizi bekliyor" dedi.

Kopenhag'da dün karikatürist Lars Vilks'in organize ettiği toplantının yapıldığı yerde ve gece yerel saatle 01.00 sıralarında bir sinagoga düzenlenen iki ayrı saldırıda toplam iki kişi hayatını kaybetti, beş polis yaralandı.

Türkiye

Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs