En Sıcak Konular

Kadına uzanan elleri kıracağız

15 Şubat 2015 13:19 tsi
Kadına uzanan elleri kıracağız
Başbakan Davutoğlu, "Kadına uzanan elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi, kadına el uzatan kişidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turgut Özal Spor Salonu'nda, AK Parti Antalya İl Kadın Kollarının 4. Olağan Kongresine katıldı.
 
AK Parti'nin kadın kollarını "AK Parti'nin ak kadınlarına, ak bacılarına selam olsun" diyerek selamlayan Davutoğlu, Toros Dağlarını kastederek, "Bu dağlar sadece yiğitler yetiştirir. Hem kadın hem erkek yiğitler yetiştirir.  Baş eğmeyen, yürüdüğü zaman bastığı toprağı titreten yiğitler yetiştirir" dedi.
 
Davutoğlu, Toroslar'ın suyunu içen bir kimsenin hiçbir gücün karşısında eğilmeyeceğini, hiçbir engeli tanımayacağını, yolunda ve istikametinde yürüyeceğini söyledi.
 
Yaklaşık bir ay önce yapılan AK Parti İl Kongresine, Paris'te düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne katılması sebebiyle gelemediğini anımsatan Davutoğlu, "Orada teröre karşı yürürken, aynı zamanda İslam ile terör arasında irtibat kurmaya çalışanlara da en güçlü mesajı verdik. Şimdi, o kongrede seçilen kardeşimize Rıza Sümer'e başarılar diliyorum. Mustafa Köse kardeşimizden sonra aldığı bayrağı daha ileriye götüreceğine inancımız sonsuzdur. Kadın kolları başkanımız Esra hanıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Davutoğlu, kadın kolları kongresini büyük bir coşku ve heyecanla yapmak isterken Özgecan Aslan'ın Mersin'de hunharca bir şekilde katledilmesiyle yüreklerinin dağlandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Özgecan kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. Bu hunharca saldırı yapanları lanetliyorum ve adaletin en sert bir şekilde müdahalede bulacağına inanıyorum. Annesi muhterem Songül hanım ile telefonla görüştüm, taziyelerimi paylaştım. Bu tür şiddetin bir daha olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Bugün Antalya'dan bir kez daha hunharca katliamı lanetliyoruz ve Özgecan kardeşimizin adının yaşaması için Antalya'dan bir haberimizi ailesine iletiyorum. Bugün Antalya'da gençlik merkezi açıyoruz, bu merkezin adını Özgecan Aslan koyacağız."
 
Salondakilerin "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları üzerine Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Ne güzel söylüyorsunuz. Özellikle erkeklerin bu sloganı yaymasını istiyorum. Kadına uzanan eller kırılsın, kim uzatırsa uzatsın kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız, bu elleri kıracağız. İnsanoğlunun gördüğü en namert kişi kadına el uzatan kişidir. Biz Toroslar'ın zirvesinde analarımızdan bu kültürü alarak büyüdük. Rahmetli anam derdi ki, 'erkeğin kötüsü kadına el uzatır, kadının kötüsü de çocuğa'. Biz kadınlarımızı da çocuklarımız da koruyacağız, bu kültürü yaygınlaştıracağız inşallah."
 
Dışişleri Bakanı olarak çok sayıda çalışma yaptığını ama bu çalışmalar arasında kendisini en çok gurur verenin 2012'de Türkiye adına Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi dönem başkanlığı üstlendiği sırada Kadına ve Aile İçi Şiddete Karşı Mücadele Sözleşmesi'nin hazırlanması olduğunu belirten Davutoğlu, "İstanbul Sözleşmesi" dedikleri bu sözleşmeye Türkiye Cumhuriyeti adına kendisinin imza attığını vurguladı.
 
Davutoğlu, 6284 Sayılı Kanunla Türkiye'de kadına ve çocuğa karşı şiddeti konusunda en kararlı tutumu sergilediklerini anımsatarak, AK Parti iktidarları olarak yaptıkları yasal değişikliklerle kadınlara pozitif ayrımcılığı getirdiklerini söyledi.
 
Türkiye'de 2002 yılında sadece 11 kadın koruma merkezi varken, bu sayının 131'e yükseltildiğini bildiren Davutoğlu, "283 kadınımız koruma altındaydı, şuanda 3 bin 382 kadınımız. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. 1991-2002 arasında kadın koruma merkezlerinden istifade edenlerin sayısı toplam 5 bin 482'ydi. Şimdi ise 2002-2015 yılları arasında 72 bin 435 kadınımıza koruma sağladık" diye konuştu.
 
Başbakanımıza en az yüzde 50 ile destek vereceğiz
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalyalıların yapılan hizmeti unutmayacağını, 7 Haziran'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu en az yüzde 50 ile destekleyeceğini söyledi.
 
Çavuşoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla Kepez Turgut Özal Spor Salonu önündeki alanda gerçekleşen 150 tesisin açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, son 14 yıldır AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Antalya'ya 15 milyar lira değerinde yatırımlar yapıldığını söyledi.
 
Yatırımların Başbakan Davutoğlu'nun liderliğinde de devam edeceğini dile getiren Çavuşoğlu, Davutoğlu'nun Antalya'ya önemli müjdeler getirdiğini kaydetti.
 
Antalya'nın bugün Türkiye'de ve dünyada turizmin başkenti olduğunu anlatan Çavuşoğlu, yapılacak yeni yatırımlarla golf sahalarıyla, kayak merkezleriyle sporun da merkezi olacağını bildirdi.
 
Çavuşoğlu, Antalya'nın tarımın da başkenti olduğunu belirterek, "Tarlayı da ekeriz, koyunu da keçiyi de güderiz, biz Antalyalılar sadece AK Parti'ye oy veririz Sayın Başbakanım" dedi.
 
G20 Liderler Zirvesi ile NATO Dışişleri Bakanları zirvelerinin Antalya'da yapılacağını hatırlatan Çavuşoğlu, Antalya'nın önemli zirvelere ev sahipliği yaptığını, diplomasinin de merkezi olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, bilge adam Başbakan Davutoğlu'nun liderliğinde Antalya'nın eğitimin de başkenti olacağını kaydetti.
 
AK Parti döneminde Antalya'nın önemli hizmetleri aldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Antalyalılar yapılan hizmeti unutmaz. İnşallah 7 Haziran'da Başbakanımızın arkasında, el ele omuz omuza yürüyerek en az yüzde 50 ile Başbakanımıza destek vereceğiz" diye konuştu.
 
Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Antalya Valisi Muammer Türker de Antalya hakkında bilgi vererek, açılışı yapılacak yatırımların hayırlı olmasını temenni etti.
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, miting havasında bir toplu açılış töreni gerçekleştirildiğini, bu coşkunun 7 Haziran'ın müjdesini verdiğini söyledi. Kendilerinin, Antalyalıların hizmetkarı olduğunu belirten Türel, tuzaklara, oyunlara hiçbir zaman boyun eğmediklerini ve eğmeyeceklerini ifade etti.
 
Açılış törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile vatandaşlar katıldı.

aa


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs