En Sıcak Konular

Danimarka'da ikinci saldırı

15 Şubat 2015 09:08 tsi
Danimarka'da ikinci saldırı
Kopenhag'ta ifade özgürlüğünün tartışıldığı toplantıya düzenlenen saldırı ardından ikinci bir saldırı sinagoga düzenlendi. Polis iki olayın zanlısı olduğu iddia edilen kişiyi vurarak öldürdü.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın merkezindeki bir sinagoga düzenlenen silahlı saldırıda, 1 kişi öldü 2 polis memuru yaralandı.
 
Kopenhag'ın merkezinde Nörreport treni istasyonu yakınlarındaki bir sinagoga gece yerel saat 01.00 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu.
 
Sinegoga düzenlenen saldırıyla ilgili polis,  Sinagog saldırısında başından yaralanan kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda yaralanan 2 polis memurunun tedavisi sürüyor.
 
Kopenhag polisi, 8 saat arayla gerçekleşen ikinci saldırı sonrası bu sabah saat 04.00'te bir basın açıklaması yaptı.
 
Polis sözcüsü olayla ilgili detay vermekten kaçınırken Sinagog saldırısında başından yaralanan sivil kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylelikle iki saldırıda ölenlerin sayısı 2'ye, yaralanan polislerin sayısı 5'e yükseldi. Polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 
 
Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alan polis, olayın meydana geldiği alanı güvenlik şeridiyle kapatıp görevliler dışında kimseyi bölgeye sokmuyor.
 
Başkentin en işlek ikinci istasyonu olan Nörreport tren İstasyonu boşaltılırken tren seferleri iptal edildi.
 
Polis şehrin genelinde hem Krudttönden saldırısı, hem de sinagog saldırısının zanlılarını arıyor. İki olayın birbiriyle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Henüz zanlıların yakalanmadığı bildirildi.
 
Kopenhag'da Krudttoenden isimli Caz Kafe'de 2007 yılında Hazreti Muhammed'i konu alan karikatürler çizmesi nedeniyle tehdit edilen İsveçli karikatürist Lars Vilks tarafından 14 Şubat günü organize edilen ifade özgürlüğü toplantısı, silahlı kişilerce basılmış, 3 polisin yaralandığı, bir sivilin de hayatını kaybettiği olayla bu saldırının bir bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.
 
Kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı.
 
Lars Vilks: saldırının hedefinde ben vardım
 
İsveçli karikatürist Lars Vilks, Kopenhag'da bir toplantı salonuna yönelik düzenlenen ilk silahlı saldırının hedefinde kendisinin bulunduğunu söyledi
 
Kopenhag'ın Österbro semtinde, 14 Şubat saat 15.30 da "Din düşmanlığı, ifade özgürlüğü ve Charlie Hebdo" başlıklı panelin yapıldığı ve 1 sivilin ölümü ile 3 polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı sırasında salonda bulunan İsveçli karikatür sanatçısı Lars Vilks, saldırının ana sebebinin kendisi olduğunu öne sürdü.
 
Kopenhag'ı sarsan silahlı saldırıların ilkinde salonda konuşmacı olarak bulunan Lars Vilks saldırganın hedefinde kendisi olduğunu söyledi. Vilks, yaptığı açıklamada, ''Bence saldırının hedefinde ben vardım, yoksa başka ne gibi bir sebebi olabilir ki?'' diye sordu.
 
Saldırı esnasında salonda olan Vilks buz odasına saklanarak kendisini mermilerden korurken, saldırıda panele katılanlar arasında bulunan 55 yaşında olduğu belirtilen bir kişi hayatını kaybettiği ifade edildi.

Polis olayın zanlısı olduğu iddia edilen kişiyi öldürdü
 
Danimarka polisi, iki saldırının zanlısı olduğu belirtilen bir kişiyi Kopenhag'da vurarak öldürdü


aa



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs