En Sıcak Konular

MHP'li Zühal Topcu'dan Bakan Avcı'ya tepki

13 Şubat 2015 14:53 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, eğitim sistemindeki yanlış politikalara ve aksaklıklara tepki gösterdi.

Topcu, “Artık bu Millî Eğitim Bakanlığı enkaza çevrilmiştir. ‘Yeni vakıf kurup Afrika’daki okulları kapatacağız’ diye televizyon televizyon gezeceğinize, vurulan mühre rağmen tekrar açılan okulları kapatın" dedi.

MHP’nin ‘milli eğitimle ilgili sorunlara çözüm bulamadığı ve sorunların daha kötüye gitmesine sebep olduğu’ gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’da yapılan gensoru görüşmelerinde Zühal Topcu söz aldı.  Bakan Nabi Avcı’ya yüklendi. Yandaşlık üzerine kurulan sisteme karşı çıktığını belirten Topcu, “Artık bu Milli Eğitim Bakanlığı enkaza çevrilmiştir. Anayasa’ya, hukuka, adalete uygun olmayan işler yapılmaktadır. Okul idarecilerinin atamalarında tek kriter olarak yandaşlık dikkate alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafızası silinmiştir. Onun için diyoruz ki: ‘Lütfen, Sayın Bakan biz sizi seviyoruz ama artık yeter.’” diye seslendi.

EĞİTİM SİSTEMİYLE BU KADAR OYNANIR MI?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin eğitim dilinin Türkçe olduğunu vurgulayan MHP’li Topcu, şubat ayında, birinci dönemin bitiminde, Güneydoğu’da belediyeler tarafından açılan okullarda öğrencilerin karne aldıklarına yönelik basında yer alan bilgiler olduğunu hatırlattı. Topcu, “Defaatle sormamıza rağmen Sayın Bakan ‘Bilmiyorum, görmüyorum.’ diyor. Ama bunlara nasıl müsaade ediliyor, nasıl görülmez, nasıl duyulmaz bunlar? Anayasa ihlal edilmektedir burada. Burada okuyan çocuklar, acaba ikinci ve üçüncü dört yılda nereye gidecekler? Erbil’e mi göndermeyi düşünüyorsunuz? Suriye’ye mi göndermeyi düşünüyorsunuz bu çocukları?” değerlendirmesinde bulundu. 2002 ve 2015 yılları arasında tek partinin hâkim olduğu süreçte 5 bakan 6 müsteşarın değiştiğini hatırlatan Topcu, ‘eğitimin şu anda kontrolden çıkmış durumda’ olduğunu vurguladı. “Eğitim sistemiyle bu kadar çok oynanır mı? Yandaş sendika mı yapacak yoksa sınavlarınızı?” diye sordu. Fatih Projesi’nin de özellikle yılan hikâyesine döndüğünü ama bazıları için de ‘cüzdan hikâyesine dönüştüğünü’ belirtti.

"BAKANLIĞIN BAŞI BENİM’ DİYEBİLİYOR MUSUNUZ?"

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise, “Ben Sayın Bakan’a soruyorum; Siz ‘Bakanlığın başı benim’ diyebiliyor musunuz? Size dilek ve temennilerini, sorunlarını anlatanlara yanınızda oturan müsteşar sizden izin almadan ‘Bunları bizzat Başbakan’la görüşeceğim.’ dedi mi? Ben sizi severim Sayın Bakan’ım, sayarım da, aynı komisyonda çalıştık. Ancak, sizin personeliniz değil sadece, hükümet bizzat sizi başarısız kılmaya çalışıyor; sizi atlıyor, memurlarınızla Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetmeye kalkıyor. Buna dur demelisiniz veyahut da onurlu bir tavır ortaya koymalısınız.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs