En Sıcak Konular

O kurumlara artık MİT personel alacak!

13 Şubat 2015 14:15 tsi
Hükümet'ten MİT'e kadar en kritik noktalarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, yasa dışı dinlemelere karşı yeni tedbirler yolda.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketleri üzerinden yasa dışı dinlemelerle ilgili Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik önlem almak istediklerini, böyle kritik yerlerde MİT'in onayından geçmiş kişilerin çalışması gerektiğini söyledi.

17 Aralık operasyonun sürecinden bugüne kadar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ilişkin kritik pozisyonda olan kişileri derhal görevlerinden alınırken alt düzeyde de yine kritik birimlerde, kritik işlerin başında olanlar değiştirmişti.

TİB'in binasından taşınmak için de yasal düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Lütfi Elvan, operatörlere yönelik de düzenlemelerin yolda olduğunu haberini verdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu “Neler Oluyor?” programına konuk olan Bakan Elvan, şunları kaydetti: “Düşünün siz Başbakanın, Genelkurmay Başkanının telefonunun IMEI numarasını bileceksiniz, o numara üzerinden dinleme yapacaksınız. Bunu herkesin bilmesi mümkün değil. Bu tür durumları gördükçe bizde özellikle operatör servislerine yöneli5 ay önce Almanya'nın değişik şekillerde dinlediği ortaya çıktığı anda bir denetim yapıldı. Gerektiğinde bu tür denetimleri yapmaya devam edeceğiz. Özellikle bu birimlerde mutlaka MİT ve ilgili güvenlik birimlerimizin onayından geçmiş olan kişilerin çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda biz tabii ki hassasiyet gösteriyoruz, kurumlar özellikle operatörler uyarılıyor, Bilgi, Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından gereken hassasiyetin gösterilmesi noktasında. Ama görünen tablo, 17-25 Aralık öncesi vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik bazı önlem alma düşüncemiz var. O konu üzerinde çalışıyoruz. Neticede bu tür uygulamaların özellikle yasadışı yol ve yöntemlerin önünün mutlak suretle kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs