En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bunun hesabını dönemin Başbakan'ı versin

13 Şubat 2015 14:05 tsi
Denizli Dedeman Park Otel'de yerel sanatçılarla basına kapalı bir toplantı yaparak sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay 10. Dairesi’nin, kendisi hakkında kimin düzenlediği belli olmayan fişleme raporları, basına sızdıktan sonra açılan davada, "Gizli" damgasıyla mahkemeye göndererek sahiplenen Başbakanlık'ı ağır kusurlu bularak tazminat ödemesine karar vermesiyle ilgili, dönemin başbakanın hesap vermesi gerektiğini söyledi. Danıştay 10. Dairesi'nin, fişleme raporlarıyla ilgili tazminat kararı hakkında, “Demek ki bu ülkede hakimler var. Benimle ilgili iftira dolu çok şey söylendi. Sahte raporlar hazırlandı, iftiralar atıldı. Sonuçta gitti, mahkemeden döndü. Bunun hesabını aslında dönemin başbakanının vermesi lazım.” dedi.

‘GAZETECİLERİN GÖZALTINA ALINMASI TÜRKİYE'NİN DÜNYADAKİ İTİBARINI SIFIRLAR’

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubu'na yönelik operasyonlara karşı Denizli Adliye Sarayı önünde vatandaşların tepkilerini takip eden basın mensuplarının, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmekle suçlanarak gözaltına alınıp sorgulanmasına da tepki gösterdi. Gözaltlılarla ilgili bir soru üzerine, “Türkiye’de bir baskı yönetimi var. Gazetecilerin gözaltına alınmasını asla doğru bulmuyoruz. Bu, Türkiye’nin dünyadaki itibarını sıfırlar. Baskı anlayışı olduğunu gösterir. O nedenle özellikle siyasal iktidarın, Sayın Başbakan'ın çok duyarlı davranması, haber peşinde koşan gazetecilerin önünün açılması lazım. Onlara baskı kurulması değil, tutuklanması, gözaltına alınması değil, tam tersine onların özgür bir ortamda çalışmasının yollarının açılması lazım.” diye konuştu.

Terör örgütü PKK’nın silah bırakacağıyla ilgili bir soruyu, “Silah bırakırsa çok memnun oluruz.” diye cevaplayan Kılıçdaroğlu, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın seçim öncesi ev hapsine alınacağı iddialarının sorulması üzerine ise, “Bize ulaşan herhangi bir bilgi yok.” dedi.

CİHAN 

Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,931 µs