En Sıcak Konular

Okul boykotu Türkiye'yi ayağa kaldırdı

13 Şubat 2015 13:50 tsi
Bugün Türkiye çapında zorunlu din derslerine ve okulların imam hatipleştirilmesi gerekçesiyle Birleşik Haziran Hareketi’nin uzun süredir hazırlandığı “uyarı boykotu” tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilmeye başlandı.

Dün gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan Onur Kılıç, ifadesi alınmadan mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. İzmir'de saatler 13:25'i gösterdiğinde Basmane'den Konak Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

İzmir'de henüz gerçekleşmeden gözaltılarla gündeme gelen Birleşik Haziran Hareketi'nin başlattığı okul boykotu için şehrin belirlenen noktalarında toplanmalar başladı. Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini iddia eden eylemciler, “Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında boykot protestosu yapıyor.

Sabah saatlerinde Buca Belediyesi önünde davul ve zurna eşliğinde halay çekildi. TOMA'lar ve güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Saat 13:25 itibariyle İzmir Basmane gergin...Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, pankartlarla Konak Meydanı'na yürümek istedi. Polis yürümek isteyen gruba TOMA ile müdahale etti.

VALİ TOPRAK AÇIKLAMA YAPTI

Birleşik Haziran Hareketi’nin, bilimsel laik eğitim için okullara yönelik boykot çağrısına karşı, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıyla, ’bu eyleme milli eğitim personeli ve öğrencilerin katılması durumunda, haklarında gerekli disiplin işlemlerinin yapılmasını istediği’ yazının ortaya çıkması tartışmaları da beraberinde getirdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kendilerine gelen bazı duyumlar üzerine böyle bir yazının yazıldığını ve böylelikle, gençlerin, marjinal gruplardan, suçlardan uzak tutulmalarının istendiğini belirten Vali Toprak şöyle dedi:

"Devletin görevi, vatandaşlarını suç ve ve suç ortamlarından korumaktır. Okula girişi engelleyici toplumsal olayı gerçekleştireceği duyumları alınmış. Bunlar da zaten planlarını, internet sitelerinden aleni olarak yayınladılar. Bizler de kanunun bize verdiği sorumluluk çerçevesinde, çocuklarımızın, o yavruların her türlü olumsuz fikirlerden, ortamdan, olumsuzluklardan, uzak tutulması için yazışma gerçekleştirdik. Öğretmenlerin görevi, vicdanen ve kanunen bağlı oldukları okul içersinde eğitim vermektir. Öğrencilerin okulda olmalarını sağlamaktır. Bizler burada, önleyici konularda gelen bilgileri değerlendirdik. Çocukları etki alanlarından uzak tutmak için, bu konuda da tedbirler alınmıştır. Problem geliştiği takdirde de önlemler alınmıştır." 

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs