En Sıcak Konular

13 Şubat grevi okullar bugün tatil mi?

13 Şubat 2015 12:01 tsi
13 Şubat grevi okullarda eğitimi durdurdu. Eğitim-Sen ve Alevi örgütlerinin çağrısı üzerine bugün 13 Şubat boykotu nedeniyle bazı okullarda eğitim durdu.

13 Şubat grevi nedeniyle bugün bazı okullarda eğitim durdu, sınıflar boş kaldı.

“Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” adı altında gerçeklen 13 Şubat boykotu bazı okullarda eyleme dönüştü. Gösterilere polis müdahale etti, çok sayıda gözaltı kararı verildi.

Alevi örgütleri ve Eğitim Sen’in çağrısıyla “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” talebiyle gerçekleşen okul boykotu başladı. İstanbul Maltepe Gülensu Mahallesi’nde boykot eylemine saldıran polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Ankara İlker Turan Fevzioğlu İ.Ö.O velileri ile boykot toplantıları yapan, bildiri dağıtan Halkevi üyeleri boykot pankartı asarken gözaltına alındı.

KADIKÖY LİSESİNE BOYKOT PARKARTI

Sancaktepe 75’inci yıl DMO Endüstri Meslek Lisesi yönetimi öğrencilerin okuldan çıkıp okul boykotuna katılımını engellemek amacıyla okul kapısına zincir vurdu. Yine okulun etrafına da 3 polis aracı ve 1 TOMA konuldu. Boykota destek veren öğrenciler ise Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin araya girmesi sonucu zincirleri aşarak okulu terk edip boykot için yapılacak basın açıklamasına katıldı.

Okul boykotuna ilişkin her ilçede yapılacak basın açıklamalarının ardından eğitim emekçileri ve öğrenciler saat 13.30’da Beyazıt Tramvay durağından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek.

ANTALYA'DA VELİLER YÜRÜDÜ

Antalya'da okul boykotuna katılan veliler yürüyüş düzenledi. Halkevleri'nin organize ettiği yürüyüşte veliler, "Gerici, mezhepci, cinsiyetçi eğitime hayır", "Okuluma dokunma" yazılı pankartlar taşıdı.

Eğitim-Sen’in yanı sıra çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütü boykota destek veriyor. Okul boykotu öncesi, İzmir, İstanbul, Antalya, Artvin ve Edirne’de birçok kişi gözaltına alındı.

13 ŞUBAT OKUL BOYKOTU NEDEN BAŞLADI?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin dün basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin KESK Genel Merkezi'ndeki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu. “Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir” dedi.

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,541 µs