En Sıcak Konular

Hakan Fidan Abdullah Öcalan'la görüşüyor mu?

13 Şubat 2015 10:57 tsi
Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, Hakan Fidan'ın Abdullah Öcalan'la uzun zamandır görüşme yapmadığını belirtti.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, çözüm sürecinin önemli aktörlerinden eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın uzun zamandır Abdullah Öcalan'la görüşmediğini dile getirdi:

"Öcalan’la görüşmeleri son dönemde MİT’ten bir Müsteşar Yardımcısı ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu yapıyor. Edindiğim bilgilere göre Hakan Fidan uzun sayılabilecek bir süredir Öcalan ile görüşme yapmamış."

Serpil Çevikcan'ın 'Fidan uzun süredir görüşmüyormuş' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

SON DÖNEMDE GÖRÜŞMEDİ

Fidan’ın, çözüm süreci toplantılarına bundan sonra da katılacağı hatta Abdullah Öcalan’la görüşmeye devam edeceği, bunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile yapacağı öne sürülüyordu.
Dün bu iddiayı sorduğum kaynaklardan aldığım yanıtlar ise farklıydı.

Öcalan’la görüşmeleri son dönemde MİT’ten bir Müsteşar Yardımcısı ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu yapıyor.

Edindiğim bilgilere göre Hakan Fidan uzun sayılabilecek bir süredir Öcalan ile görüşme yapmamış.
Bu, MİT’in tamamen kendi gündemine dönmesi ve MİT’ten giden Kamu Güvenliği Müsteşarı Dervişoğlu’nun çözüm sürecindeki yükün önemli kısmını alması projesinin bir parçası olabilir.
Ancak, Fidan’ın bir süredir Öcalan’la görüşmediği belirtiliyor.

ÖCALAN İÇİN HAKAN FİDAN'IN ANLAMI

“Öcalan açısından Fidan ismi ne anlama geliyor” sorusuna yanıt ararken ise “güven” ve “muhatap” kelimeleri kullanılıyor.

Çözüm sürecinin dinamosu konumundaki Öcalan açısından Fidan’ın güvenilir bir devlet adamı olmasının, sürecin bu noktalara evrilmesinde önemli katkılar sağladığı muhakkak.
Kaynaklar, buna karşın İmralı ile görüşmelerin bir modele oturtulduğunun, MİT’ten bir Müsteşar Yardımcısı ile Dervişoğlu’nun bu teması sürdürdüğünün altını çiziyor.

Fidan’ın, MİT’in başından ayrılmasına karşın Öcalan’la görüşmeleri sürdüreceği yolunda henüz bir planlama olmadığı, kendisine Başbakan tarafından bu konuda bir görev verilmediği de kaydediliyor.

YERİNE KİM ATANACAK?

MİT Müsteşarlığı boyunca bir yandan çözüm süreci, paralel yapıyla mücadale ve Suriye eksenli gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler, diğer yandan da MİT’in yeniden yapılandırılması konusunda çok yoğun bir mesai yürüten Fidan’ın istifanın kabul edildiği salı günü akşamına kadar çalışmalarını sürdürdüğünü, şu günlerde ofisini yavaş yavaş boşalttığını da öğrendik.
Fidan’ın hafta başından bu yana devretmesi gereken dosyaları devretmeye, idari anlamda teslim etmesi gereken işleri düzenlemeye çalıştığı belirtiliyor.

Göreve geldiği günlerde “MİT’i Ortadoğulu bir istihbarat teşkilatı yapısından kurtarmak gerekiyor” diyen Fidan’ın, yerine vekaleten atanan İsmail Hakkı Musa’ya oturmuş bir sistem bıraktığı anlaşılıyor.

Fidan’ın bıraktığı koltuğa asaleten kimin atanabileceği yolundaki sorulara karşılık çok fazla ismin telaffuz edilmediğini de belirtelim.

Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,974 µs