En Sıcak Konular

Paralel CHP’yi eritiyor

13 Şubat 2015 08:47 tsi
Paralel CHP’yi eritiyor OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, son anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

OPTİMAR Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Gülen Cemaatiyle dirsek temasının, CHP’de erimeye yol açtığını, yükselişin geri döndüğünü söyledi.

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, yapılan son ankette elde edilen verilere göre HDP’nin barajı geçemediğini, AK Parti’nin yüzde 48-50, CHP’nin ise yüzde 23-25 oy oranında olduğunu söyledi.

OPTİMAR Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, OPTİMAR tarafından yapılan son anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Siyasi partilerin oy oranlarının incelendiği araştırma sonuçlarını açıklayan Daşdemir, HDP’nin barajı geçemeyeceğini, AK Parti’nin ise yine tek başına iktidar olacağını belirtti.

 AK Parti’nin yüzde 48-50, CHP’nin ise yüzde 23-25 oy oranında olduğunu söyleyen Daşdemir, “Yaptığımız araştırmalara göre AK Parti’nin oy oranı yüzde 48-50 bandında oy oranına sahip görünüyor. Bu oy oranı AK Parti için başarı trendinin devam etmesi anlamına gelir” diyerek, halkın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu benimseyip güvendiğini belirtti.

BBP İTİBARINI KAYBETTİ

CHP’nin oy oranlarıyla ilgili de  Daşdemir, “Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz genel seçimlerden ilk seçimi olduğu için arkasına aldığı rüzgarla bile yüzde 30’u göremedi. Şimdi araştırmalara göre CHP normal seyrine döndü ve yüzde 23-25 bandından seyrediyor” şeklinde konuştu. Hilmi Daşdemir, “BBP’nin  MHP’yle bir ittifak yapması oylara esaslı bir katkı sağlamaz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu zamanında böyle bir birleşme yaşansaydı bir sinerji oluşturulabilirdi. Ancak, BBP eski itibarını kaybetmiş durumda” dedi.

HDP BARAJI AŞAMAZ

HDP’nin barajı aşamayacağını belirten Daşdemir, “HDP yönetimi her ne kadar Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı yüzde 9.8’lik oy oranına bakarak barajı aşacaklarını düşünüyor olsalar da, Demirtaş’ın bu oyu almasının en büyük nedeni solcuların Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermeyip Demirtaş’a oy vermesidir.  6-7 Ekim olaylarında insanlar katledildi ama barış havarisi olarak sunulan Demirtaş bu olayları durdurmak için herhangi bir girişimde bulunmadı. HDP’nin oyu yüzde 8’lerde görünüyor” dedi.

BAŞKANLIĞA DESTEK ARTIYOR

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesinin zaten yarı başkanlık sistemi anlamına geldiğini söyleyen Daşdemir, “Yaptığımız araştırmalarda her ne kadar nasıl bir model olacağı bilinmese de başkanlık sistemine yüzde 47-50 bandında destek var. Başkanlık sistemine destekte geçmiş yıllara göre bir artış var ve bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

FETHULLAH GÜLEN ZARAR VERİYOR

Türkiye’nin güncel siyasi meseleleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Daşdemir, “CHP’nin Fethullah Gülen ve onun hareketi ile bir ilişkisi olduğunu görüyoruz. Bunu CHP içinde siyaset yapanlar da belirtiyor. Geçmişte Gülen Hareketi’ne ciddi bir şekilde karşı olan CHP, bugün Gülen Hareketi’nin avukatlığına soyunmuş durumda. Bu durum da CHP’deki eksen kaymasının net bir göstergesidir” diye konuştu.

Star



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs