En Sıcak Konular

Türkiye birinci Yunanistan sonuncu!

13 Şubat 2015 08:27 tsi
Türkiye birinci Yunanistan sonuncu! Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young'ın (EY) Avrupa Orta Ölçekli Şirketler Barometresi açıklandı.

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young'ın (EY) Avrupa Orta Ölçekli Şirketler Barometresi'ne göre, Türkiye en iyimser ve umutlu ülke olarak birinci sırada bulunurken, Yunanistan ise endeksin en alt sırasında yer aldı.

EY'nin Avrupa Orta Ölçekli Şirketler Barometresi açıklandı. Orta ölçekli şirketlerin nabzını tutan araştırmaya yıllık geliri 10 milyon avro ile 500 milyon avro arasında bulunan 21 ülkeden 6 bin şirket katıldı. Türkiye'den 300 şirket soruları yanıtladı. Araştırma, iş yapma koşulları en iyi olan ülkenin Türkiye, en kötü koşullara sahip ülkenin ise Yunanistan olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre, Avrupa'da şirketlerin ekonomiye bakışında olumlu bir atmosfer bulunuyor. Orta ölçekli şirketler arasında mevcut durumu ve geleceğe bakışı olumlu olan şirketlerin oranı yüzde 87'ye ulaştı. Katılımcıların yarısı 2015 yılında gelir düzeyinde artış bekliyor. Gelecek 6 ay içinde işlerinin iyiye gideceğini öngörenlerin oranı yüzde 46, olumsuz beklentide olanlar ise yüzde 7'de kalıyor.

Avrupa'nın ortalaması iyimser olsa da kıta içindeki ülkelerin kendi durumlarına bakışlarında uçurumlar olduğu görüldü. Araştırma kapsamında, şirketlerin mevcut durumla ilgili düşünceleri ve gelecek beklentilerine yönelik sorulara verilen yanıtları birlikte ele alan bir endeks hazırlandı. Her ülkeye eksi 100 ile artı 100 arasında puan verildi. Bu sıralamada 65 puan alan Türkiye, en iyimser ve umutlu ülke olarak birinci sırada yer aldı. Türkiye'yi 63 puanla İrlanda ve Birleşik Krallık, 58 puanla Danimarka, 56 puanla Hollanda, 55 puanla Portekiz ve 51 puanla İspanya takip etti. Yunanistan ise eksi 21 puanla endeksin en alt sırasında yer aldı.

Türkiye'deki katılımcıların yarısı yatırımlarını artırmayı planlıyor

Araştırma, yatırımlarını gelecek dönemde artırmaya en hevesli iş adamlarının Türkiye'de olduğunu gösterdi. Yanıtların ortalamasına göre orta ölçekli şirketlerin yüzde 64'ü gelecek 6 aylık dönemde yatırımlarını aynı oranda tutmayı planlarken, yüzde 29'u yatırımlarını artırmayı ve yüzde 7'si de yatırımlarını düşürmeyi planlıyor. Türkiye'den verilen yanıtlarda katılımcıların yarısının yatırımlarını artırmayı planladığı görüldü. Türk iş adamlarının yüzde 43'ü de geride kalan yıla göre aynı seviyede yatırım yapmak istediğini ifade etti.

aa

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,335 µs