En Sıcak Konular

Schengen sınır kontrolleri sıkılaştırılacak

13 Şubat 2015 08:11 tsi
Schengen sınır kontrolleri sıkılaştırılacak AB liderleri, terörle mücadele tedbirleri kapsamında Schengen sınır kontrollerini sıkılaştırma kararı aldı.

AB liderleri, terörle mücadele tedbirleri kapsamında Schengen sınır kontrollerini sıkılaştırma kararı alarak, Avrupa Parlamentosu'na havayolu yolcu verilerinin paylaşılması (PNR) düzenlemesini hızla onaylaması çağrısında bulundu.
 
Brüksel'de toplanan AB devlet ve hükümet başkanlarının terörle mücadele kararlarında, Schengen dış sınır kontrollerinin güçlendirilmesi ve modernizasyonu için mevcut çerçevenin bütün imkanlarının kullanılması istendi.
 
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bu aşamada Schengen kurallarının değiştirilmesine gerek görmediklerini söyledi.
 
Zirve kararlarında, AB üyelerinin güvenlik birimleri ve yargı organları arasında bilgi paylaşımının ve operasyonel işbirliğinin artırılması, üye ülkelerin para aklamayla ve terörün finansmanının önlenmesiyle ilgili yeni kuralları hızla uygulamaya sokması ve silah kaçakçılığıyla mücadelede gereken yasal düzenlemelerin hızla yapılarak ilgili birimler arasında işbirliğinin artırılması talep edildi.
 
AB liderleri, terörü ve aşırılığı teşvik eden internet içeriğinin tespiti ve kaldırılması için yeni önlemler almayı ve internet şirketleriyle işbirliğini artırmayı kararlaştırdı.
 
Zirvede hoşgörü, ayrımcılıkla mücadele, temel özgürlükler ve dayanışmayı teşvik için dinlerarası diyalog ve terör karşıtı propagandanın artırılması dahil iletişim stratejileri geliştirilmesi ve radikalleşmeye katkı sağlayan faktörlerin ortadan kaldırılması için eğitim, istihdam ve sosyal entegrasyonla ilgili inisiyatifler başlatılması kararı alındı.
 
Zirve kararlarında ayrıca, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Sahra bölgesi başta olmak üzere üçüncü ülkelerle terörle mücadele angajmanının artırılması, temel özgürlükleri ortaklaşa teşvik için kültürler ve medeniyetlerarası diyalog kurulması ve terörü besleyen kriz ve çatışmaların çözümüne yönelik stratejik yaklaşımlar geliştirilmesi istendi.

aa





 

Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs