En Sıcak Konular

Lavrov: Minsk'ten çözüm kararı çıkacağından eminiz

12 Şubat 2015 12:02 tsi
Lavrov: Minsk'ten çözüm kararı çıkacağından eminiz Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bu akşam Minsk'te yapılacak Ukrayna zirvesinden çözüm kararı çıkacağından emin olduğunu söyledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias ile görüştü. Ukrayna krizinde doğrudan diyalog ve diplomatik çözüm vurgusu yapan iki bakanın gündeminde Rusya'ya yaptırımlar da vardı. Lavrov "Atina'nın ın yaptırım politikasını takdir ediyoruz" derken Kotzias, Rusya-AB arasında arabuluculuğa hazır olduklarını söyledi. İlk yurtdışı ziyaretine çıkan Yunan mevkidaşı ile görüştükten sonra basın toplantısında konuşan Sergey Lavrov, bugün Minsk'te yapılacak zirveden siyasi çözüm kararı çıkacağından emin olduklarını söyledi.


‘BARIŞ, KİEV VE DONBASS ARASINDA DİYALOG KURULMASI İLE MÜMKÜN'

Rus bakan, Ukrayna'da barışın Kiev ve Donbass arasında doğrudan diyalog kurulmasından geçtiğini vurguladı.


KOTZİAS MARİUPOL'DEKİ YUNAN AZINLIĞI GÜNDEME GETİRDİ

Kotzias'ın Ukrayna'nın güneydoğusundaki Mariupol kentinde yaşayan Yunan azınlıktan söz ettiğini belirten Lavrov, "Macarlar, Rumenler, Bulgarlar başta olmak üzere Ukrayna'da diğer halkların azınlıkları da yaşıyor. Ukrayna'daki tüm halklar, krizin siyasi çözümle sonlanacağından ve çıkarlarının gözetileceğinden emin olabilirler" dedi.


LAVROV: BERLİN VE MİNSK'TE BELİRGİN BİR İLERLEME SAĞLANDI

Rusya, Almanya, Fransa, Ukrayna liderlerinin bu akşam yapacağı zirveye hazırlık için Berlin ve Minsk'te yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Lavrov, belirgin bir ilerleme sağlandığını vurguladı. Rus bakan, son sözü liderlerin söyleyeceğinin de altını çizdi.
Lavrov, müzakerelerin başarıyla sonuçlanması için Minsk mutabakatlarının hayata geçirilmesinin en önemli husus olduğunu da sözlerine ekledi.


KOTZİAS: TEK ÇÖZÜM YOLU DİPLOMASİ

Yunan Bakan Kotzias ise bu akşam Minsk'te krizi sonlandıracak kararlar alınmasını umduklarını kaydederek, tek çözüm yolunun diplomasiden geçtiğini vurguladı.


LAVROV: YUNANİSTAN’IN YAPTIRIM POLİTİKASINI TAKDİR EDİYORUZ

Lavrov-Kotzias görüşmesinde AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları önemli gündem maddelerinden biriydi. Rusya'ya karşı yaptırım dili kullanmanın yıkıcı sonuçlar doğuracağını ifade eden Lavrov, "Yaptırımlar, Rusya'nın değil, onları uygulayan ülkelerin sorunu. Yunanistan'ın yaptırımlar konusundaki tutumunu takdir ediyoruz" dedi.


KOTZİAS: RUSYA-AB ARASINDA ARABULUCU OLMAYA HAZIRIZ

Kotzias ise Rusya-AB ilişkilerinin normalleşmesi için arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Yunan bakan, Moskova ve Brüksel arasında ilişkilerin sadece Ukrayna krizi çerçevesinde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu savundu.

Kotzias, "Geçtiğimiz günlerde yapılan AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Avrupalı meslektaşlarımıza Rusya ile ilişkilere Ukrayna krizi penceresinden bakmamayı önerdik. Rusya ile bir gündem oluşturarak, pozitif ilişkiler geliştirmeliyiz" dedi.

Kaynak: Sputnik



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,774 µs